Francuska salata

Salata je vrsta hrane koja se obično jede kao prilog uz glavno jelo. Internacionalne salate su rado viđene i kušane uz bosanske specijalitete. Danas možete uživati u raznim internacionalnim salatama, a to su: ruska, francuska, grčka, šopska salata, itd.

 

Sastojci:

5 tvrdo kuhanih jaja (10 minuta),

  • 300g kuhane mrkve,
  • 500 ml majoneze,
  • 200 g kiselih krastavaca,
  • 300 g kuhanog graška,
  • 600 g kuhanog krumpira
  • 5 malih žlica senfa.

     

Priprema:

Najbolje je uzeti zamrznutu kombinaciju graška i mrkve koje potom stavite u vruću vodu zajedno s krompirom koji ste prethodno narezali na sitne kockice. Nakon što se sve to skuha, dobro procijedite i pomiješate s prethodno skuhanim i sitno izrezanim jajima i narezanim kiselim krastavcima.

Kada ste promiješali smjesu uzmete majonezu i malo senfa te sve dobro promiješate da majoneza dobro upilje sve sastojke. Drugi dan nakon što se dobro ohladila, poslužite je uz neko meso, ili nešto drugo po vašem izboru.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content