Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Hljeb od suhog voća
 Hljeb od suhog voća
Christmas Stollen. Traditional Sweet Fruit Loaf with Icing Sugar
Furaj Planetom Kuhinja

Hljeb od suhog voća

by Furaj.ba 2 min read

AA

Specijalitet iz južne Njemačke

Christmas Stollen. Traditional Sweet Fruit Loaf with Icing Sugar

Christmas Stollen. Traditional Sweet Fruit Loaf with Icing Sugar
Christmas Stollen. Traditional Sweet Fruit Loaf with Icing Sugarkol

SASTOJCI

200 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

4  jaja

2 kašičice cimeta

150 g meda

150 g lješnjaka

150 g hurmi

150 g suhih smokvi

150 g suhih grožđica

PRIPREMA

Jaja i med pjenasto umutiti i dodati u brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo i cimet. Lješnjake, hurme i smokve isjeckati na veće komade, dodati suhe grožđice koje ste prethodno potopili u toploj vodi oko 15 minuta i sve umiješati u tijesto. P o želji možete dodati i oko 150 grama usitnjene crne čokolade.

U četvrtasti kalup za hljeb stavite pergament-papir za pečenje i položite tijesto.Pecite na 150 stepeni oko 10 minuta, potom na 120 stepeni daljih 50 minuta. Ohlađeni hljeb izvadite iz kalupa i zamotajte ga u alu-foliju. Ostavite ga tako najmanje jedan dan. Najbolji ukus ima poslije tri dana u alu-foliji.

 

 

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

1.MAJ BUDVA – KOTOR – TIVAT

22 Marta, 2023
Održivi razvoj

Porsche BH: Proljetni bazar u znak partnerstva sa JU Mjedenica

21 Marta, 2023
Novosti

Audi partner još jedne nezaboravne Born2Ski utrke

20 Marta, 2023
Novosti

Turska domaćin globalne konferencije o održivom turizmu GSTC 2023

20 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Kuhinja

Lavanda – recepti za savršeno ljetno osvježenje

Sladoled, limunada, keksići… Lavanda je jedna od omiljenih mirisnih ljekovitih

Novosti

Poznati bečki lokal testira na COVID-19 uz kafu i kolače za ponijeti

Poznati bečki lokal “Cafe Museum” na trgu Karlsplatz pretvorio se

BiH ❤ BiH Bucket list challenge 2021 Kuhinja Vikend Planer

Smokvara, ukusna hercegovačka poslastica

BiH Bucket List Challenge – Izazov #93 Posjećujući gradove na

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.