Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Jednostavni recepti za sladoled
 Jednostavni recepti za sladoled
Furaj Planetom Kuhinja

Jednostavni recepti za sladoled

by Furaj.ba 3 min read

AA

Napravite svoj ljetni desert.

Sladoled od banane i kikiriki maslaca

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 140 g šećera
  • 480 ml vrhnja
  • 240 ml mlijeka
  • 100 g kikiriki maslaca
  • 2 zrele banane
  • 30 ml soka od limuna

Priprema:

Najprije umutiti jaja, potom postepeno dodavati šećer i dalje mutiti sve dok se ne istopi. Na red dolaze šlag krema i mlijeko, koje također treba umutiti. Odvojiti jednu šalicu u posebnu zdjelu, dodati i umutiti kikiriki maslac, a potom sve staviti u postojeću smjesu i dobro promiješati. Zalediti u aparatu za sladoled, ili staviti u zamrzivač. Još blendirati bananu s limunovim sokom, te dodati skoro zamrznutoj smjesi sladoleda, odnosno pomiješati i zamrznuti do kraja.

Sladoled od vanilije   

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 130 g šećera od vanilije
  • 125 g bijelog preljeva
  • 5 žumanaca
  • 1 štapić vanilije

Priprema:

Skuhati mlijeko. Pjenasto umutiti žumanca i šećer od vanilije. Otopiti preljev u mlijeku. Prepoloviti štapić od vanilije. Dodati ekstrakt vanilije u mlijeko, a onda smjesu mlijeka, šećera i jaja umutiti. Smjesa se ne smije skuhati – skloniti je čim se poveže, te brzo ohladiti. Na kraju, staviti u aparat za sladoled, ili zamrzivač.

Sladoled od kokosa

Sastojci:

  • 450 ml kokosovog mlijeka
  • 250 ml šlaga
  • 2 žumanca
  • 50 g kokosovog brašna
  • 100 g kokosovog šećera
  • čokolada za posipanje (po želji)

Priprema:

Kokosovo mlijeko sa svim ostalim sastojcima zagrijati u jednoj posudi na niskoj temperaturi, ne čekati vrenje. Stalno miješati dok tečnost ne postane gušća. Dignuti sa šporeta i ohladiti. Staviti u veliku zdjelu a potom u zamrzivač tri sata. Izvaditi, promiješati mutilicom i ponovo vratiti nazad, te ponoviti postupak za sat ili dva. Ova radnja se može ponavljati, važno je da sladoled postigne željenu konzistenciju. Ko želi dobiti posebno kremastu smjesu, prije zamrzavanja smjesu može umutiti električnom mutilicom. Na kraju, posuti čokoladom.

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

23 Marta, 2023
Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

23 Marta, 2023
Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

23 Marta, 2023
Izdvojeno

Sajam turizma Place2go 2023.

23 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

Mostar će 9. septembra još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače

Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

Radite u marketingu, bavite se PR-om, vodite društvene mreže za

Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

”Oni koji idu na hadždž ili umru su Allahovi musafiri;

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.