Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Maslenica
 Maslenica
Furaj Planetom Kuhinja

Maslenica

by Furaj.ba 2 min read

AA

Može se praviti sa pola crnog, pola bijelog brašna ili samo sa crnim. Ali u tom slučaju morate čekati bar 1h da kuglice odstoje, jer se sa crnim brašnom jufka malo teže razvlači.

Sastojci za tijesto:

½ kg brašna

2 kašikce soli

2 kašike ulja

mlake vode

Za preljev maslenice:

2dl vrhnja za kuhanje

1 kašika milerama (ako je gusto malo vode dodati)

Zamjesite tijesto kao za sve pite (srednje mehko tijesto) i odvojite tijesto na 3 kugle.Svaku lagano premjesite, pouljite, pokrijte kesom i krpom i ostavite da odstoje oko pola sata.

Razvucite jufku što je tanje moguće sa velikom oklagijom ili valjkom malo je nauljite i ostavite da stane 10-15 minuta pa je razvucite rukama.

U maloj šerpici otopite maslac ili biljni mrs skupa sa vrhnjom i uljem i sa kašikom posuti sasvim malo po svakoj jufki.

Preklopite sa sve četiri strane (kao koverta), dobit ćete kocku (kako preklapate tako svaki put malo poprskajte maslacem). Stavite u tepsiju, odozgo opet poprskajte sa maslacem i tako uradite sa preostale 2 kugle tijesta..

Kada ste sve završili, savijte krajeve da budu u u okruglom obliku prema tepsiji. Poprskajte s ostatkom maslaca (ako nije,onda može i uljem).

Pecite maslenicu u ugrijanoj pecnici na 200C od 20-25 min.

Kad je maslanica pečena, ugrijte 2dl vode sa kašikicom maslaca i pospite po maslenici. Vratiti u pečnicu na koji minut. Izvaditi maslenicu i pokriti sa folijom ili drugom tepsijom damalo odmekne.

  • 1
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

23 Marta, 2023
Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

23 Marta, 2023
Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

23 Marta, 2023
Izdvojeno

Sajam turizma Place2go 2023.

23 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

Mostar će 9. septembra još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače

Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

Radite u marketingu, bavite se PR-om, vodite društvene mreže za

Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

”Oni koji idu na hadždž ili umru su Allahovi musafiri;

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.