Šape

Riječ je o pravom starinskom kolaču koji se običava jesti uz kahvu ili čaj. Obzirom da je recept vrlo jednostavan, šape su pogodne jer je riječ o suhom kolaču koji može da traje. Govorimo, dakle o medvjeđim šapama.

Sastojci:

Tijesto

500 grama glatkog brašna

250 grama maslaca

250 grama mljevenih oraha

250 grama šećera

3 jaja

 

Umijesiti tijesto. Kalupe za šape namazati i posuti brašnom. Utiskivati tijesto u kalupe. Ne treba ih prepuniti jer se tijekom pečenja tijesto malo digne. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15tak minuta (dok se na rubu keksića malko ne zarumeni). Istim postupkom peći i sljedeće ture kolača.

Šape uvaljati u šećer u prahu.

 

Poslužite čaj i uživajte…

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content