Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Sarma
 Sarma
Furaj Planetom Kuhinja

Sarma

by Furaj.ba 2 min read

AA

Sarma je jelo od miješanog mljevenog ili sjeckanog mesa i umotanih u list ukiseljena kupusa, svježeg kupusa ili lišća vinove loze.

 

Sastojci:

  • glavica kiselog kupusa
  • 1 kg miješanog mljevenog mesa
  • 1 šoljica riže
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 2  mrkve
  • 1  jaje
  • so, vegeta, biber, ljuta aleva paprika, lovorov list

    suhog mesa

  •  3 žlice brašna = za zapršku

 

Priprema:

Sredinu glavice kupusa izdubiti nožem kako bi se listovi mogli lakše odvajati. Ako je kupus jako kiseo potrebno je listove isprati pod mlazom vode. Na dosta ulja dobro propržiti na tihoj vatri crni luk, isjeckan na kockice, dok se skroz ne raspadne. Zatim dodati na najsitnije izrendanu mrkvu, i nastaviti sa dinstanjem. Kad se sve lijepo propržilo dodati mljeveno meso i kratko prodinstati. Pred sam kraj dodati začine, dobro opranu i ocijeđenu rižu i jaje.

Uzimati dio po dio mesa, oblikovati rukama valjčiće i umotavati u list kupusa. U veću šerpu prvo po dnu poredati listove kiselog kupusa, staviti par lista lovora, poredati suho meso, pa zavijati sarmu i redati je uspravno jednu do druge.

 

Prekriti sve sa nekoliko preostalih listova kupusa, posipati biberom u zrnu, zaliti vodom da sve bude prekriveno, dodati lovorov list i suho meso pa poklopljeno kuhati na laganoj vatri oko 2 sata. Sarmu povremeno samo prodrmati kako ne bi zagorila. Nikako ne miješati .

Pod kraj kuhanja doliti zapršku i kuhati još 10-tak minuta.

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

1.MAJ BUDVA – KOTOR – TIVAT

22 Marta, 2023
Održivi razvoj

Porsche BH: Proljetni bazar u znak partnerstva sa JU Mjedenica

21 Marta, 2023
Novosti

Audi partner još jedne nezaboravne Born2Ski utrke

20 Marta, 2023
Novosti

Turska domaćin globalne konferencije o održivom turizmu GSTC 2023

20 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

1.MAJ BUDVA – KOTOR – TIVAT

Budva se sa pravom naziva metropolom crnogorskog turizma zahvaljujući velikom

Održivi razvoj

Porsche BH: Proljetni bazar u znak partnerstva sa JU Mjedenica

U okviru saradnje kompanije Porsche BH  i  JU Zavoda za

Novosti

Audi partner još jedne nezaboravne Born2Ski utrke

Najveće poslovno-sportsko druženje na snijegu, AUDI BORN2SKI Business Race, je

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.