Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Turska baklava
 Turska baklava
Foto: Furaj.ba
Furaj Planetom Kuhinja

Turska baklava

by Furaj.ba 2 min read

AA

Prvu jufku pospite smjesom badema, oraha i lješnjaka, namotajte je na oklagiju, pa onda uzmite drugi list jufke, namažite puterom pa namotajte i nju na oklagiju preko prve jufke. Ruku stavite na jedan kraj namotane jufke a sa drugom skupite jufku sa suprotnog kraja oklagije, tako da se namežura. Sa oklagije svucite jufku u tepsiju, i tako dok ne potrošite jufke i ne popunite tepsiju.

Foto: Furaj.ba

SASTOJCI:

jufke za baklavu 250 g
lješnjak, prženi 250 g
bademi, prženi 250 g
orah, sirovi 200 g
šećer, kristal 1000 g
maslac, slani 50 g
ulje suncokretovo

SASTOJCI ZA AGDU

šećer, kristal 1200 g
voda 1 l
vanilin šećer 30 g

 

PRIPREMA

Sameljite pržene lješnjake, orahe i bademe. Pomiješajte ih i dodajte im šećer. Puter otopite pa u njega dodajte malo ulja.

Prvu jufku pospite smjesom badema, oraha i lješnjaka, namotajte je na oklagiju, pa onda uzmite drugi list jufke, namažite puterom pa namotajte i nju na oklagiju preko prve jufke. Ruku stavite na jedan kraj namotane jufke a sa drugom skupite jufku sa suprotnog kraja oklagije, tako da se namežura. Sa oklagije svucite jufku u tepsiju, i tako dok ne potrošite jufke i ne popunite tepsiju.

Namažite baklavu puterom i pecite 50 minuta na 180° C dok nedobije finu boju.

AGDA

Za agdu izmiješajte šećer i vodu pa stavite kuhati. Kad provri, smanjite temperaturu i kuhajte još 15 minuta. Maknite s vatre i dodajte vanilin šećer pa ostavite da se malo hladi.

Vruće i pečene baklave narežite na manje komade i zalijte agdom (toplu baklavu zalit toplom agdom).

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

23 Marta, 2023
Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

23 Marta, 2023
Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

23 Marta, 2023
Izdvojeno

Sajam turizma Place2go 2023.

23 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Kuhinja

Dunje, mirisne ljepotice

Ne, dunja ne služi da bi se samo držala na

Kuhinja

Lachmacun – turska pizza

Lachmacun je popularno tursko jelo koje zovu još i “turska

Zanimljivosti

Charlize Teron uživa u baklavi u najgledanijem filmu na Netflixu

U novom akcionom trileru “The Old Guard”, trenutno najgledanijem na

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.