10 aplikacija za android koje svako treba isprobati

Pametni telefoni s Androidom dolaze s mnoštvom instaliranih aplikacija i neke od njih koriste se svakodnevno, a druge se gotovo ni ne otvore.

Foto: Pixabay – Pexels

Međutim, koliko god se proizvođači trudili staviti sve bitne aplikacije u sam uređaj, Google Play nudi mnoštvo aplikacija koje će korisnicima možda bolje odgovarati.

S obzirom na to da trenutno na Google Playu možete izabrati između stotina tisuća aplikacija, a nove se svakodnevno dodaju, pokušali smo vam olakšati odabir i izdvojili za vas deset aplikacija koje biste zaista trebali isprobati.

Any.DO je besplatna aplikacija za brzo i jednostavno stvaranje bilješki. Bez obzira na to pravite li podsjetnik ili popis za kupovinu, ova aplikacija omogućit će vam i stvaranje lista zadataka. Svoje bilješke možete podijeliti i s prijateljima ili suradnicima, a jednostavno ih možete organizirati i u različite mape.

Dolphin Browser je besplatni internetski preglednik koji nije toliko razvikan poput Firefoxa ili Chromea, ali ima sve opcije koje vam trebaju za surfanje internetom. Možete prilagoditi geste svojim potrebama, sinkronizirati zabilješke pomoću Google Bookmarksa, a podržava i cijeli niz plug-inova.

Pocket je besplatan čitač koji omogućava stvaranje ultimativne i u potpunosti personalizirane liste za naknadno čitanje različitih članaka s interneta. I ne samo to: Pocket vam omogućava sinkroniziranje arhiviranih članaka s drugim uređajima, tako da ono što pronađete na mobitelu možete čitati na svom tabletu.

SnapPea je zanimljiva besplatna aplikacija koju bi najjednostavnije bilo opisati kao iTunes za Android. Ova mala aplikacija, koju je moguće instalirati na osobno računalo i potom je sinkronizirati s mobitelom, olakšat će vam upravljanje glazbom, fotografijama, videom, ali i popisom kontakata.

TuneIn je aplikacija koja vam omogućava slušanje različitih radiopostaja iz cijelog svijeta. Osim što nudi više od 70 tisuća radiopostaja i više od dva milijuna podcasta, TuneIn Radio omogućava i sinkronizaciju s tunein.com, web stranicom koja nudi iste te radiopostaje za slušanje na osobnom računalu.

Viber je besplatna aplikacija za razmjenu poruka i fotografija, ali i besplatne pozive s drugim korisnicima. Veoma je jednostavan za korištenje i, što je najbolje, nema dosadnih oglasa.

SnapSeed je besplatna aplikacija za obradu fotografija izravno na vašem mobitelu. Ne samo da nudi cijeli niz filtara kojima običnu fotografiju možete pretvoriti u umjetničko djelo, već možete popraviti i greške poput lošeg balansa boje, ali i raditi na samo jednom dijelu slike koji želite istaknuti.

NewsRob je vrstan čitač RSS-a koji omogućava pregledan popis novih vijesti, nudi mogućnost slanja e-poštom, ali i njihovu objavu na Twitteru. Za ovisnike o vijestima – jedini izbor.

Avast! Free Mobile Security besplatni je antivirusni program koji ne samo da nudi zaštitu od virusa i malwarea, već omogućava i pronalazak te brisanje podataka s vašeg uređaja na daljinu. Koristan je ukoliko imate osjetljive podatke, a uređaj ‘nestane’.

Evernote je izvrsna aplikacija za sve koji žele biti organizirani – od stvaranja bilješki i popisa zadataka do iščitavanja teksta na fotografijama. Nudi i sinkronizaciju s drugim uređajima, što omogućava upravljanje dokumentima na mobitelu i s računala. I ono najbolje – besplatan je.

lifeconnect.info/akos.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content