10 jednostavnih ideja za uređenje doma

  10 jednostavnih ideja za uređenje doma

  Uz nekoliko jednostavnih ideja i nešto novca, učinite vaš životni prostor privlačnim, prvenstveno sebi, a onda i gostima.

  Ako se budete vodili našim savjetima, nema potrebe za pozivanjem majstora, jer sve možete uraditi sami. Vaš dom će biti osvježen, a vi ćete beskrajno uživati.

  Zidove ukrasite tanjirima

  Tanjiri u neočekivanim bojama će osvježiti zid. Bitno je da ne budu iste veličine ili teksture, tanjir s najdramatičnijim dizajnom stavite u centar te oko njega redajte ostale.

  Namještaj od pruća

  Pleteni namještaj od pruća će promijeniti izgled svake sobe. Stolice stavite same u sunčani ugao, a možete ih i izmiješati s tapaciranim namještajem.

  Budite umjetnik

  Imate stari ram, a ne znate šta ćete s njim? Zašto ne biste naslikali nešto jednostavno i ubacili u ram? Možete pokazati svoju kreativnost, a vjerujemo da će se i drugima svidjeti vaša umjetnost.

  Daska za uzglavlje

  Ako na krevetu nemate dasku za uzglavlje, možete to riješiti na jednostavan način. Potrebno je samo da ofarbate dio na kojem bi se daska nalazila ili možda nalijepite tapetu, i stvar je riješena.

  Kolaž fotografija

  Prelistajte stare albume i odaberite neku od tema (vjenčanje, odmor, rođendan…). Ubacite fotografije u identične ramove i stavite na zid. Vaš životni prostor ćete na taj način oživjeti i konačno će ličiti na dom!

  Dodajte ogledalo

  Definišite prostor tako što ćete u njega dodati ogledalo. Ono će “uvećati” prostor te će on postati još svjetliji. Da bi cijela priča postala prava drama, izaberite stari ram koji će ogledalu dati raskoš.

  Složite knjige

  Nagomilane knjige će uvijek privlačiti neželjenu pažnju. Ako nemate dovoljno mjesta na policama, složite knjige i stavite ih na kraj stola ili komode. Uspjeh zagarantovan!

  Svjetlost svijeća

  Svijeće najbolje izgledaju na gomili, a posebno ako ih postavite na prostranoj površini, kao što je to klub stolić; što je veća površina to bi i svijeće trebale biti veće. Na površinu stavite četiri do pet svijeća različite veličine, ali pazite da budu iste boje.

  Isti namještaj, druga namjena

  Rasklimanu stolicu ne morate bacati: postavite je pored kreveta te na nju možete staviti budilnik ili lampu za čitanje.

  Priroda u dnevnom boravku

  Dnevni boravak ćete najlakše osvježiti, ako u njega ubacite zelenu boju. Da li će to biti tepih, lampa, vaza ili zid, sve je do vas i vašeg ukusa.

  Vještina na djelu

  Od retro okvira za slike napravite mjesto gdje ćete odložiti svoj nakit. Osim što ćete ga konačno sortirati i imati uvijek uvid u to šta posjedujete, i lijepo će izgledati okačen na vašem zidu.