10 karakteristika osoba koji slave rođendan u martu

  10 karakteristika osoba koji slave rođendan u martu

  U martu, mjesecu u kojem se budi priroda i dolazi proljeće, rođene su kreativne, energične i strastvene osobe koje vole uživati u životu i pokazivati svoje talente, ali i čuvati svoju privatnost.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Otkrijte šta sve karakterizira osobe koje su rođene na početku jednog od najomiljenijih godišnjih doba:

  1. Osobe rođene u martu imaju vrlo razvijenu intuiciju, pronicljive su i dobro prosuđuju karaktere. Vole promatrati i procjenjivati druge ljude i teško ih je prevariti.

  2. Izuzetno su kreativne i maštovite, imaju izraženu umjetničku “žicu”. Iskazuju se u likovnoj umjetnosti i dizajnu, a posebno su nadarene za muziku, što potvrđuju istraživanja koja su pokazala da je najviše pjevača i svirača među ljudima rođenima u martu.

  3. Velikodušne su i saosjećajne, zato privlače druge ljude i omiljene su u društvu. Pouzdane su i često su drugima rame za plakanje.

  4. Iako se dobro snalaze u društvu, osobe rođene u martu povučene su i misteriozne kad je riječ o njihovu privatnom životu. Vole sanjariti u samoći, miru i tišini, pa izbjegavaju bučna mjesta i gužvu.

  5. Vjerne su i duboko posvećene ljudima do kojih im je stalo te će ostati uz njih i u najtežim životnim trenucima.

  6. Vrlo su prilagodljive, pa se znaju snaći i u “nemogućim” situacijama. Smione su, energične i sposobne za multitasking, odnosno za obavljanje više poslova odjednom.

  7. Vole putovati te uživati u novim i uzbudljivim stvarima, stoga im odgovara promjena okoline i boravak u prirodi.

  8. Imaju filozofski pristup životu i pomno analiziraju svijet oko sebe. Razmišljaju svojom glavom, pa nisu podložne tuđim utjecajima.

  9. Pozitivci su puni poleta i zanosa, njihov je entuzijazam zarazan. Šire radost gdje god se nalazili, i znaju se smijati i u najtežim trenucima.

  10. Njihova strastvenost nerijetko ih odvodi u dramatičnost, ćudljivost i sklonost naglim odlukama. Velika su zlopamtila ako neko izigra njihovo povjerenje.

  Dragi kamen: akvamarin
  Pas: bostonski terijer
  Cvijet: narcis