10 karakteristika osoba rođenih u januaru

Osobe koje su rođene u januaru su vrijedne i detaljne, cijene iskrenost i dobrotu i urođene su vođe.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Ovih 10 stvari ih karakterizira:

1. Iako su rođene u najhladnijem mjesecu i dobu godine, one su brižne i tople. I ako treba, skinut će jaknu sa sebe kako bi je dali nekom kome je potrebna, jer su suosjećajne.

2. S obzirom na to da su rođene u mjesecu koji označava novi kalendarski početak, ne čudi što im je urođena osobina da budu vođe. A drugi se vole na njih oslanjati u stresnim situacijama.

3. Osobe rođene u januaru krasi snažna ambicija i ozbiljnost. Uvijek pred sebe postavljaju visoke ciljeve i rijetko kada će dopustiti da ih nešto spriječi u njihovom ostvarivanju.

4. Vrijedni su i marljivi, pa uspijevaju ostvariti većinu postavljenih ciljeva, a i mimo njih najsretniji su kad mogu naučiti nešto novo ili kada postignu nešto za sebe i svoju porodicu.

5. Odlični su organizatori zbog toga što su vrlo promišljeni, detaljni i snalažljivi, i rijetko donose loše odluke. No, naravno, niko nije savršen, ali osobe rođene u januaru zaista znaju organizirati i svoje i tuđe vrijeme.

6. Nikada ne čekaju da im nešto “padne s neba”. Oni ne vjeruju u brze rezultate i spremni su čekati, jer su jako strpljivi.

7. Osobe rođene u januaru vrlo su energične i tako obavljaju sve zadatke koji se pred njih postave. Toliko znaju biti poletni, da druge znaju i nervirati.

8. Lahko sklapaju prijateljstva, no samo nekoliko osoba u svojem najbližem krugu nazivaju pravim prijateljima. Prijateljstvo im je jako važno, a oni koji ih ne poznaju mogu ih čak smatrati i rezerviranima.

9. Iskrenost i dobrotu itekako cijene, te su zbog toga vrlo lojalni.

10. Preferiraju udobnost, a ne otmjenost. I ponekad im nije lahko opustiti se.

Dragi kamen: granat
Pas: sibirski haski
Cvijet: karanfil
Miris: topli mekani ručnici

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content