10 razloga zašto posjetiti Bosnu i Hercegovinu

  10 razloga zašto posjetiti Bosnu i Hercegovinu

  1. Zato što treba vidjeti kako se isprepliću Istok i Zapad i čuti kako zvuči kad se miješaju zvuci ezana i crkvenih zvona.

  2. Zato što treba osjetiti čisti zrak bosanskih planina, uživati u njenim šumama, jezerima i tirkiznim rijekama s bistrom vodom, dubokim kanjonima i moćnim vodopadima.

  3. Zato što je moguće osjetiti dodir starih vremena obilaskom brojnih tvrđava i drugih     ostataka drevnih gradova kao i mjesta krunisanja bosanskih kraljeva.

  4. Zato što ima i ljekovite izvore, koji su iskorišteni u modernim banjskim lječilištima i spa centrima za rehabilitaciju i rekreaciju.

  5. Pravo je mjesto za kupovinu jeftinih i kvalitetnih rukotvorina i drugih proizvoda, ali i modernih svjetskih brendova.

  6. Zato što je pravi raj za ljubitelje raftinga, planinarenja, sportskog penjanja, paraglidinga, brdskog biciklizma i drugih avanturističkih disciplina.

  7. Zato što se u BiH jede dobro i jeftino – morate probati ćevape, pite i druge specijalitete bosanske kuhinje.

  8. Zato što vrijedi doživjeti bosansko kafenisanje, ritual ispijanja kafe, koji predstavlja okosnicu društvenog života Bosne i Hercegovine.

  9. Zato što tu žive ljudi koji su uvijek spremni iskazati dobrodošlicu gostima i pomoći turistima u svakom trenutku.

  10. Zato što je doživljaj Ramazana, svetog mjeseca posta, u BiH poseban, jer se sve više prakticiraju iftari na otvorenom i to u predivnom prirodnom okruženju.