10 razloga zašto posjetiti Bosnu i Hercegovinu

1. Zato što treba vidjeti kako se isprepliću Istok i Zapad i čuti kako zvuči kad se miješaju zvuci ezana i crkvenih zvona.

Foto: Furaj.ba

2. Zato što treba osjetiti čisti zrak bosanskih planina, uživati u njenim šumama, jezerima i tirkiznim rijekama s bistrom vodom, dubokim kanjonima i moćnim vodopadima.

Nacionalni park Una
Foto: Furaj.ba

Foto: Furaj.ba

 

3. Zato što je moguće osjetiti dodir starih vremena obilaskom brojnih tvrđava i drugih ostataka drevnih gradova kao i mjesta krunisanja bosanskih kraljeva.

Foto: Furaj.ba

4. Zato što ima i ljekovite izvore, koji su iskorišteni u modernim banjskim lječilištima i spa centrima za rehabilitaciju i rekreaciju.

 

Foto: Furaj.ba

Foto: Furaj.ba

5. Pravo je mjesto za kupovinu jeftinih i kvalitetnih rukotvorina i drugih proizvoda, ali i modernih svjetskih brendova.

6. Zato što je pravi raj za ljubitelje raftinga, planinarenja, sportskog penjanja, paraglidinga, brdskog biciklizma i drugih avanturističkih disciplina.

Foto: Furaj.ba

7. Zato što se u BiH jede dobro i jeftino – morate probati ćevape, pite i druge specijalitete bosanske kuhinje.

8. Zato što vrijedi doživjeti bosansko kafenisanje, ritual ispijanja kafe, koji predstavlja okosnicu društvenog života Bosne i Hercegovine.

 

Foto: Furaj.ba

9. Zato što tu žive ljudi koji su uvijek spremni iskazati dobrodošlicu gostima i pomoći turistima u svakom trenutku.

Foto: Furaj.ba

Foto: Furaj.ba

10. Zato što je doživljaj Ramazana, svetog mjeseca posta, u BiH poseban, jer se sve više prakticiraju iftari na otvorenom i to u predivnom prirodnom okruženju.

Foto: Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content