10 specifičnosti djece rođene u novembru

Djeca rođena u novembru specifična su po mnogo čemu, mi izdvaajmo samo deset najinteresantnijih zanimljivosti.

Ilustracija: Pixabay
  1. Odlični su prijatelji: Ljudi rođeni u novembru uživaju u iskrenim prijateljstvima i znaju kako biti pravi “drugari”.
  2. Dječaci rođeni u novembru su uglavnom ljevaci: Dječaci rođeni u novembru sve do početka zime imaju velike šanse da budu ljevoruki zbog velike količine testosterona. Ovo može da bude posljedica odloženog razvoja lijeve hemisfere u mozgu zbog čega se razvija ljevorukost.
  3. Njihov kamen je citrin i topaz: Oni imaju dva kamena: citrin koji je poznat kao kamen dobrog raspoloženja (kojeg najviše ima u Kreševu, op. a) i topaz. Za oba se vjeruje da imaju iscjeljujuće i umirujuće efekte na tijelo.
  4. Imaju manji rizik od nekih bolesti: Rođeni u mjesecu novembru kasnije u životu manje oboljevaju od multiple skleroze, srčanih bolesti i raka pluća.
  5. Privlače ljude oko sebe: Ima nešto u njihovoj ličnosti što privlači ljude pa neki kažu kako je to njihova tajna. Njihova priroda je veoma primamljiva, pa je to možda jedan od razloga zašto privlače toliko ljudi.
  6. Škorpije ili Strijelci u horoskopu: Rođeni početkom mjeseca i sve do 21. novembra su strastvene Škorpije. Od 21. novembra počinje Strijelac kojeg karakteriše velikodušnost i smisao za humor. Oba znaka su simboli jakog karaktera.
  7. Imaju manje šanse da obole od depresije: Oni imaju najmanje šanse da obole od depresije, za razliku od proljetnih beba koje imaju najveće šanse.
  8. Poznate ličnosti rođene u novembru: U ovom mjesecu su rođeni Leonardo DiCaprio, Scarlet Johannson, Ryan Gosling, Ema Stone…
  9. Njihov cvijet je hrizantema: One simboliziraju radost i optimizam. Veoma su cijenjene u Japanu, a vjeruje se da ukoliko stavite jedan cvijet u vinsku čašu možete dočekati duboku starost.
  10. Kao i druge jesenjim znakovima zodijaka, suđeno im je da budu sportisti: Iako geni igraju veliku ulogu, visok nivo vitamina D kojem su izloženi tokom trudnoće utiče na njihov fizički razvoj. Oni koji su rođeni u oktobru i novembru su veoma brzi i fizički su u boljoj formi.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content