10 stilskih pravila Parižanki zbog kojih su tako prepoznatljive

  10 stilskih pravila Parižanki zbog kojih su tako prepoznatljive

  Ljubitelji mode oduvijek su zagledali u modni stil Parižanki koje važe za kraljice stile i elegancije.

  Audrey Tautou kaoCoco Chanel u filmu “Coco Before Chanell”

  Ukoliko ste se ikada zapitali kako to postižu dame iz grada koji važi za prijestolnicu stila, onda otkrijte nekoliko njihovih stilskih pravila zbog koji je njihovo odijevanje postalo toliko prepoznatljivo.

  1. PRUGE

  Pruge su obavezne ukoliko želite nositi pariski šik, i to breton pruge, kakve je nosila Coco Chanel i koja se u ovaj plavo-bijeli uzorak zaljubila tokom posjeta francuskoj rivijeri. Inspirirana tamošnjim mornarima, predstavila ih je 1917. u kolekciji koju bismo modernim modnim rječnikom nazvali “cruise” kolekcijom. Savršeno će izgledati uz široke hlače, naročito ljeti.

  2. MANJE JE VIŠE

  Već je pomalo jasno, ali trebate znati da su jednostavnost i elegancija osnova pariskog stila. Nose se klasični komadi, a jedno je od osnovnih pravila odijevanja ne pretjerivati s nakitom i modnim dodacima. Komadi s previše istaknutim logom ili nazivom brenda nisu im dragi.

  3. NISKE POTPETICE

  Parižanku gotovo nikada nećete vidjeti kako svakodnevne obaveze žurećim korakom obavlja u štiklama. Dakle, birajte što ravnije cipele.

  4. SUNČANE NAOČALE

  Bez obzira na to što imate na sebi, velike sunčane naočale Parižanke smatraju vrhuncem svakog stajlinga.

  Iz filma “Coco Before Chanell”

  5. MUŠKI KROJEVI

  Ponovno se vraćamo na legandarnu Coco Chanel koja nikada nije bježala od strogih linija. Štaviše, neke kombinacije kao što su odijela na golu kožu mogu izgledati jako ženstveno. Dodajte samo nekoliko detalja, npr. stavite crveni karmin ili veći komad nakita.

  6. BIJELA KOŠULJA

  Jedan od komada u koji jednostavno morate investirati jest bijela košulja. Kombinirajte je uz skinny traperice, jednostavan blejzer i balerinke.

  7. BALONER

  Sjećate li se scene iz Cherbourških kišobrana, gdje ga očaravajuća Catherine Deneuve nosila baloner preko strukirane haljine i na jednostavne cipele s niskom potpeticom. Za ženstveni detalj tu je mašna u kosi.

  Catherine Denauve u filmu iz teksta

  8. NEUTRALNE NIJANSE

  Parižanke mogu izgledati jako upečatljivo i bez jarkih boja. Odaberite neutralne tonove kao što su bež, svjetlosiva uz, naravno, crnu, bijelu i tamnoplavu.

  9. LEŽERNI KROJEVI

  Odjeća mora biti udobna i praktična. Pripazite samo da cijela kombinacija ne izgleda previše vrećasto.

  10. MALA CRNA HALJINA

  I, kako se često govori, mala crna haljina je nešto što morate imati u ormaru. Jednostavno uvijek prolazi.