11-godišnji Sarajlija oduševio holivudske zvijezde

11-godišnji Sarajlija oduševio holivudske zvijezde

Eldar Jašarević, učenik petog razreda ulogu u filmu Španca Fernanda Leóna de Aranoe dobio je kad je kasting direktorica došla u njegovu školu na Ilidži u Sarajevu.

 Kako je 11 godišnji Sarajlija oduševio holivudske zvijezde

Eldar Jašarević, učenik petog razreda ulogu u filmu Španca Fernanda Leóna de Aranoe (46) dobio je kad je kasting direktorica došla u njegovu školu na Ilidži u Sarajevu. Eldar dobro zna engelski pa mu nije trebao prevoditelj. S redateljem se sam dogovarao o scenama, a čim smo došli u Španiju, morala sam ga voditi na stadion Real Madrida jer obožava nogomet – kaže mama Sabina (34).

Eldar je prošao pet audicija i dva mjeseca snimao u Španiji s Olgom Kurylenko, koja je bila Bondova djevojka u “Zrnu utjehe”, s Benicijem del Torom (48) i oskarovcem Timom Robbinsom (56).

– Ako ikad budem imala dijete, želim da bude poput njega. Kad bih ga barem mogla usvojiti, rekla je Olga majci Eldara Rešidovića (11).

Kad su se opraštali zadnji dan na setu filma “A Perfect Day”, Ukrajinka je plakala.

Rešidoviću su holivudski idoli simpatični i sa svima se dobro slagao, ali više se oduševio kad je na set došao Goran Navojec (44).

– Španci su se pitali ko je taj čovjek jer je Eldar bio izvan sebe od sreće kad ga je vidio – smije se mama.

Navojec dodaje kako mu je bio užitak raditi s dječakom koji je, kaže, za svoje godine i više nego profesionalan.

Osim drame “A Perfect Day” Sarajlija je imao ulogu u filmu “The Paradise Suite” Holanđanina Joosta van Ginkela (44). Oba filma se prikazuju na festivalu u Cannesu.