2022. – Godina novih avantura

Na području Bijele, u dolini planine Prenj, počela je izgradnja potpunog ugođaja za ljubitelje adrenalinskog i outdoor sadržaja – Outdoor Resort “Visit Konjic” Već odavno se zna da je Visit Konjic prava adresa za nezaboravne avanture u netaknutoj prirodi BiH. Agencija se specijalizirala za outdoor turizam, aktivnosti u prirodi jednodnevnog i višednevnog karaktera. To su kombinacije raftinga i kanuinga na rijeci Neretvi, planinarenje i jeep ture na planine Prenj, Visočicu, Bjelašnicu, Čvrsnicu, brdski biciklizam i kanjoning ture.

Nova vizija

Aktivan odmor u BiH na atraktivnim destinacijama postaje privlačan turistima iz Evropske unije, stoga Visit Konjic trenutno razvija aranžmane zajedno s partnerskim agencijama s tamošnjeg prostora.

 

“Za EU tržište, tačnije zemlje Belgije i Holandije, radimo posebno kreirane izviđačke programe. Mladi starosne dobi između 14 i 20 godina borave u BiH od 8 do 15 dana, upoznaju se s kulturom i historijom, kampuju u prirodi, za nijh naši vodiči organizuju različite igre i aktivnosti kako bi njihovi doživljaji i uspomene bili potpuni. Mlade Belgijance i Holanđane najviše je oduševila dolina Tisovica na planini Prenj. U šatorskom naselju proveli smo jednu noć, a dva dana osvajali vrhove Hercegovačkih Himalaja, kako pravi ljubitelji prirode često nazivaju Prenj”, kaže Sanjin Bubalo, direktor agencije Visit Konjic, koja najavljuje veliki projekat – Outdoor Resort na području Bijele u dolini planine Prenj.

 

Još od samih početaka u turizmu, Sanjin i njegova supruga Amela dok su radili kao vodiči imali su viziju kakvu promjenu žele napraviti u turizmu i u kojem smjeru razvijati vlastiti posao. Prepoznali su potencijale prije svega Konjica, zatim BiH i Balkana.

“Imamo divne rijeke, jezera, planinske vijence, bogatu kulturnu baštinu, a uz ambiciju, iskreni trud, rad i zalaganje uvijek dođete do ostvarenja vizija i želja. Naša ideja, projekat Outdoor Resort “Visit Konjic” je u nastajanju, izgradnji i svakodnevno se susrećemo s novim izazovima. Namjerno ih ne zovemo problemima ili preprekama. Koliko se svakodnevno angažujemo, toliko upoznajemo nove kreativne, inovativne, poduzetne ljude koji su inspiracija i snaga da uspijemo.”

 

Pet zona Outdoor Resorta

Predviđen na 10.000 m², Outdoor Resort “Visit Konjic” predstavlja koncept potpunog ugođaja ljubiteljima adrenalinskog i outdoor sadržaja. Zamišljeno je da bude podijeljen u pet zona. Zona okupljanja i baznog pentagon objekta je u završnoj fazi. Tu se nalazi suteren – ostavni prostor, prijemni dio s unutrašnjim restoranskim dijelom, deset dvokrevetnih soba i krovna terasa, a uz ovaj objekat planirana je umjetna stijena za penjanje.

Ostale zone su: zona bungalova, takozvano Planinsko selo Lukomir s prirodnim jezerom, gastro zona sa šadrvanom, glamping zona i zona rekreacije u šumskom predjelu resorta.

 

“Protekle dvije godine bile su izazovne za turističke djelatnike, Covid-19 je u jednom trenutku zaustavio cijeli svijet, tako i našu gradnju i redovni posao. Vjerujemo da je pred nama godina novih avantura i da ćemo jednim dijelom uspjeti otvoriti vrata našeg resorta”, ističe Sanjin.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content