2022. – Godina novih avantura

Na području Bijele, u dolini planine Prenj, počela je izgradnja potpunog ugođaja za ljubitelje adrenalinskog i outdoor sadržaja – Outdoor Resort “Visit Konjic” Već odavno se zna da je Visit Konjic prava adresa za nezaboravne avanture u netaknutoj prirodi BiH. Agencija se specijalizirala za outdoor turizam, aktivnosti u prirodi jednodnevnog i višednevnog karaktera. To su kombinacije raftinga i kanuinga na rijeci Neretvi, planinarenje i jeep ture na planine Prenj, Visočicu, Bjelašnicu, Čvrsnicu, brdski biciklizam i kanjoning ture.

Nova vizija

Aktivan odmor u BiH na atraktivnim destinacijama postaje privlačan turistima iz Evropske unije, stoga Visit Konjic trenutno razvija aranžmane zajedno s partnerskim agencijama s tamošnjeg prostora.

 

“Za EU tržište, tačnije zemlje Belgije i Holandije, radimo posebno kreirane izviđačke programe. Mladi starosne dobi između 14 i 20 godina borave u BiH od 8 do 15 dana, upoznaju se s kulturom i historijom, kampuju u prirodi, za nijh naši vodiči organizuju različite igre i aktivnosti kako bi njihovi doživljaji i uspomene bili potpuni. Mlade Belgijance i Holanđane najviše je oduševila dolina Tisovica na planini Prenj. U šatorskom naselju proveli smo jednu noć, a dva dana osvajali vrhove Hercegovačkih Himalaja, kako pravi ljubitelji prirode često nazivaju Prenj”, kaže Sanjin Bubalo, direktor agencije Visit Konjic, koja najavljuje veliki projekat – Outdoor Resort na području Bijele u dolini planine Prenj.

 

Još od samih početaka u turizmu, Sanjin i njegova supruga Amela dok su radili kao vodiči imali su viziju kakvu promjenu žele napraviti u turizmu i u kojem smjeru razvijati vlastiti posao. Prepoznali su potencijale prije svega Konjica, zatim BiH i Balkana.

“Imamo divne rijeke, jezera, planinske vijence, bogatu kulturnu baštinu, a uz ambiciju, iskreni trud, rad i zalaganje uvijek dođete do ostvarenja vizija i želja. Naša ideja, projekat Outdoor Resort “Visit Konjic” je u nastajanju, izgradnji i svakodnevno se susrećemo s novim izazovima. Namjerno ih ne zovemo problemima ili preprekama. Koliko se svakodnevno angažujemo, toliko upoznajemo nove kreativne, inovativne, poduzetne ljude koji su inspiracija i snaga da uspijemo.”

 

Pet zona Outdoor Resorta

Predviđen na 10.000 m², Outdoor Resort “Visit Konjic” predstavlja koncept potpunog ugođaja ljubiteljima adrenalinskog i outdoor sadržaja. Zamišljeno je da bude podijeljen u pet zona. Zona okupljanja i baznog pentagon objekta je u završnoj fazi. Tu se nalazi suteren – ostavni prostor, prijemni dio s unutrašnjim restoranskim dijelom, deset dvokrevetnih soba i krovna terasa, a uz ovaj objekat planirana je umjetna stijena za penjanje.

Ostale zone su: zona bungalova, takozvano Planinsko selo Lukomir s prirodnim jezerom, gastro zona sa šadrvanom, glamping zona i zona rekreacije u šumskom predjelu resorta.

 

“Protekle dvije godine bile su izazovne za turističke djelatnike, Covid-19 je u jednom trenutku zaustavio cijeli svijet, tako i našu gradnju i redovni posao. Vjerujemo da je pred nama godina novih avantura i da ćemo jednim dijelom uspjeti otvoriti vrata našeg resorta”, ističe Sanjin.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi