Ljetna zabava u parku Hastahana

  Ljetna zabava u parku Hastahana

  U parku Hastahana, u sarajevskom naselju Marijin Dvor, od 15. juna do 15. septembra odvijat će se manifestacija Ljeto u parku – Hastahana nudeći građanima i posjetiteljima grada tokom cijelog ljeta niz zanimljivih sadržaja namijenjenih svim generacijama.

  U sklopu priprema za ovu manifestaciju u Hastahani je obnovljeno košarkaško igralište, sprave u sklopu skate i bike parka, bit će obnovljen i šahovski teren, te postavljeni tereni za odbojku na pijesku, mali fudbal i boćanje. Planirano je da tokom cijelog ljeta budu organizovani brojni sportski događaji.

  Postojeće ciciban igralište bit će ograđeno postajući dječija igraonica na otvorenom, gdje će se o najmlađima brinuti profesionalni odgajatelji i gdje će redovno biti održavana druženja s animatorima.

  U parku je postavljen i natkriveni ugostiteljski objekat u kojem će se na dva velika led ekrana moći gledati utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu i u kojem će svake večeri zaživjeti zabavni programi, uz promocije, nagradne igre i uživo svirke.

  Planirane su i projekcije filmova, fitness na otvorenom, kao i razna tematska dešavanja.

  U toku je popravka javne rasvjete, postavka dekorativnih elemenata, a cijeli park bit će pokriven video nadzorom i 24-satnim fizičkim osiguranjem.