25 godina stvaralaštva majstora fotografije – Adnana Bubala

Dvadeset pet godina stvaralaštva jedan od najboljih bosanskohercegovačkih fotografa Adnan Bubalo iz Fojnice obilježit će izložbom “Atmosfera beskraja”.

Samostalna izložba fotografija održat će se u Galeriji AB u Maglaju u četvrtak, 24. decembra u 19 sati, a druženje i razgovor o fotografiji u galeriji počet će u 17 sati. Mladi muzičari Mirza Bradarić i Ahmed Muminović će u sklopu izložbe održati mini koncert.

Kroz izložbu će biti predstavljeno 30 fotografija koje su napravljene u okviru 25 godina umjetnikove karijere.

“Adnan kroz prizmu svog objektiva istražuje sve ljepote onoga što nas okružuje. Njegove fotografije će ostaviti bez daha sve one koji odluče posjetiti izložbu”, navode organizatori.

Adnan Bubalo nije samo pasionirani fotograf. Takav je i kao putnik, ali i planinar, što je rezultiralo odličnim spojem njegovog dara i fantastičnih prizora koji su mamili oko njegove kamere. Iako je karijeru započeo kao ratni fotograf, nedugo poslije priroda ga je, s pravim razlogom, u potpunosti osvojila.

Mnogo slika BiH, a samo u 2016. i 2017. posjetio je i 16 evropskih zemalja krećući se od Turske i Grčke do sjevera Norveške. Ljepotu i jedinstvenost njegovih fotozapisa koji posmatrače uvode u neki drugi svijet odlučili su prenijeti brojni portali i časopisi među kojima su najpoznatiji National Geographic Traveler (Španija), National Geographic USA, Digital photographer UK, DiIgital SLR photography magazine, The Weather Channel i The Huffington Post.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

ADNAN BUBALO: ČOVJEK KOJI RAZUMIJE GOVOR PRIRODE

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content