Prepoznavši potrebu jedne od najranjivijih društvenih skupina u Bosni i Hercegovini, Coca-Cola je sa svojom prirodnom izvorskom vodom Olimpija pokrenula projekt “Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice”, tokom kojeg će u saradnji s partnerima omogućiti kupovinu medicinskih aparata i opreme za njegu prijevremeno rođenih beba. 

Na osnovu potreba regionalnih kliničkih centara u Bosni i Hercegovini, u periodu od juna do septembra, dio prihoda od prodaje prirodne izvorske vode Olimpija bit će izdvojen za opremanje bolničkih odjela na kojima se brinu o prijevremeno rođenim bebama: JU Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, te Sveučilišnoj kliničkoj bolnici i Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru.

Coca-Cola u ovoj godini obilježava 50 godina od početka poslovanja i distribucije svojih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine, a Olimpijin projekt Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice jedan je od načina na koji Coca-Cola daje doprinos rješavanju važnih društvenih problema i pokazuje svoju duboku integriranost i povezanost sa zajednicom.

„Velika nam je čast da u povodu obilježavanja pola stoljeća poslovanja Coca-Cole u Bosni i Hercegovini s našom prirodnom izvorskom vodom Olimpijom pomažemo u poboljšanju brige i liječenja najranjivije skupine u društvu – prerano rođene djece. S velikom željom i nadom da se svaka prijevremeno rođena beba u BiH razvije u zdravu i snažnu, ove godine ćemo osigurati medicinsku opremu i aparate potrebne za funkcionalan rad neonatoloških odjeljenja pri klinikama u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli. Ovi mali heroji svoj život započinju presudnom bitkom, a naša težnja je da im kroz ovaj projekt olakšamo da iz nje izađu kao pobjednici”, izjavila je Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Projekt sadrži i edukativni karakter koji za cilj ima podizanje svijesti javnosti o važnosti stvaranja najsigurnijih uslova za njegu prijevremeno rođenih beba, a realizira se uz podršku prijatelja: UMBD – Institut za majku i dijete, Mrvice – Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj, JU Apoteke Sarajevo, Bingo tržni centar, Mercator BH, Konzum BiH, Tropic centar Banja Luka.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content