3. Internacionalno baletsko takmičenje osnovnih škola i studija ”Balance” 2018.

U organizaciji Tanzelarije, udruženja za promociju savremenog plesa, održava se 3. Internacionalno takmičenje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletske škole te baletska studija od 21. do 23. maja 2018. godine. Cilj takmičenja je okupiti mlade ljude na jednom mjestu koji posjeduju takmičarski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznastva i družiti se.

Članovi žirija su eminentne osobe iz struke: Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija). Djeca i mladi ove godine dolaze iz cijele regije, a takmičit će se u više kategorija.

Takmičenje se održava u JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, gdje će se ujedno održati i Gala večer 23. maja u 19. 30 h. U okviru takmičenja organizuje se također Master class, radionice iz klasičnog baleta i savremenog plesa u JU Osnovna muzička i baletska škola “Novo Sarajevo”, i to ne samo za takmičare, nego i za svu djecu koja iskazuju želju za edukacijom.

Radionice će voditi Lidija Rakočević (klasični balet) i Vladimir Čubrilo (savremeni ples). Svi učesnici takmičenja dobit će certifikate s osvojenim mjestom i bodovima, a po prvi put Tanzelarija je obezbijedila stipendije za takmičare s najvećim brojem bodova.


Jedna stipendija – Ljetna baletna škola Zagreb 2018.

Dvije stipendije – Ljetni plesni kamp Vranje 2018.

Pet stipendija za učešće na 4. Hellas Youth Ballet Competition 2019 u Grčkoj.


 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content