30 Plavih zastavica vijori se u Crnoj Gori

30 Plavih zastavica vijori se u Crnoj Gori

Osim dobrom uslugom i sigurnošću na plažama, Crnogorsko primorje također se može pohvaliti kvalitetnom morskom vodom!

Morska voda na Crnogorskom primorju odličnog je kvaliteta, pokazali su to prvi rezultati analize kvaliteta morske vode u maju 2018. godine poslije čega se mjerenje nastavilo u petnaestodnevnim intervalima i tako će biti sve do oktobra.

Programom za 2018. godinu predviđen je monitoring kvaliteta morske vode na ukupno 100 lokacija duž primorja, i to u opštinama: Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor, te Herceg Novi.

Podaci o morskoj vodi dostupni su svim zainteresovanim građanima i turistima, koji ih mogu vidjeti koristeći predviđenu aplikaciju na stranici www.morskodobro.com.

Poštivanje visokih standarda

Kvalitet morske vode, dobra usluga, sigurnost na plažama, visoki standardi iz oblasti zaštite životne sredine, iznjedrili su 30 Plavih zastavica koje se vijore na crnogorskim plažama u aktuelnoj sezoni. Mađu kupalištima s Plavim zastavicama, su, između ostalih, Stevuzo u Herceg Novom, Almara beach, Plavi horizont i Kalardovo u Tivtu, Blue Beach, Escallera, Poseidon, Time out, Dolcevita, Sveti Toma, Queen of Montenegro i Lučice u Budvi, Centar i Paradiso u Baru, Toni gril, Miami, Evropa beach, Mojito, Safari i Copacabana u Ulcinju.