… 3,2,1 – jeste li spremni za Novu godinu u Sarajevu?

Glavni grad BiH postaje centar regije za novogodišnje praznike!

Koliko je proslava Nove godine u Sarajevu popularna, najbolje se moglo vidjeti prošle godine kada se na centralnoj svečanosti na Trgu BiH okupilo više od 80.000 ljudi. U najluđoj noći, prisutne je zabavljao Zdravko Čolić.

U susret 2019. godini Sarajevo se kreće u istom ritmu. Sarajevo će slaviti nekoliko dana, a prvi koncerti počinju već sutra!

Za sve ljubitelje legendarne grupe Bijelo dugme proslava Nove godine će biti dva dana ranije, kada će biti održan njihov koncert na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. Mnogobrojne hitove izvodit će Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, te Goran Bregović Brega s orkestrom. Koncert počinje u 14h.

Nakon toga se ugrijte i spremite za još jedan koncert, jer će grupa Zabranjeno pušenje također u subotu, 29. decembra 2018. godine, održati koncert u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu. Ulaz na koncert će biti besplatan. Početak nastupa Zabranjenog pušenja planiran je za 21 sat, a vrata Skenderije će za posjetitelje biti otvorena od 19 sati.

Već 30. decembra od 18 h zaplešite na ulicama Sarajeva gdje ćete imati priliku čuti svjetske klasike u izvedbi orkestra Muzik Art!

Sarajevska filharmonija svoj nastup priredit će 31. decembra u Narodnom pozorištu.

Novogodišnju noć obilježit će čarolija uz hitove Harija Mata Harija, a prvi dan Nove, 2019. godine, uživat ćemo uz hitove sarajevskog benda Bombaj štampa.

Osmišljavajući sadržaj za novogodišnje praznike i Turistička zajednica KS slijedili su jedan cilj: da Sarajevo kao glavni grad BiH obilježi kraj stare i ulazak u 2019. godinu uz reprezentativni sadržaj i ostvarenja koja će ga učiniti centrom regije.

Svi očekuju noć raskošne energije, velikih emocija i toplih zagrljaja u veseloj zimskoj noći čijim će se nebom prolamati, osim urnebesnog vatrometa, i glasovi raspjevanih ljudi. Zato neka vam bude sretna Nova godina!

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content