4 noći u Istanbulu za Novu godinu

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrjednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”…

Foto: Furaj.ba

Termin putovanja:

TERMIN : 30.12.2023 – 03.01.2024.

5 dana – 4 noći

Prevoz: Avion – TURKISH AIRLINES

Cijena aranžmana po osobi:

HOTELICIJENA ZA PRVIH 10 UPLATAREDOVNA CIJENA
Dalan  3* ili sličan999 KM1049 KM
Ephesus 4*  ili sličan1119 KM1159 KM

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata  prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 15:30 sati. Slijetanje u Istanbul u 19:25 sati, te transfer od aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Bićete očarani Istanbulom (još se naziva Carigrad i Konstantinopolj), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva: rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Vidikovac Pierloti odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi – jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Posjetit ćemo Eyup džamiju. Nakon toga slijedi odlazak na Balat. Venecija šoping centar.Nakon toga doček nove godine. SRETNA NOVA GODINA.Noćenje. 

3. DAN / ISTANBUL

Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Nakon toga Posjeta  Taksim Istiklal ulici. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN / ISTANBUL  

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na Azijsku stranu na fakultativni izlet. Prvo ćemo obićiÇamlıca džamiju. Najveću  džamiju u Turskoj. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy , najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 mil. stanovnika. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti ka Bagdad ulici, foto pauza kod Djevojačke kule, šetnja kod Uskudara. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

5. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO                

Danas, nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam fakultativni obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije  toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta cisternama i Kapali čaršiji. Transfer na aerodrom oko 15 sati. Let za Sarajevo u 19:30 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 19:25 sati (sva vremena su lokalna).

Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, B&H
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi