44. Međunarodni sajam turizma i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA

Pod sloganom „KAD JE ODMOR NIJE TEŠKO“ na Beogradskom sajmu će od 23. do 26. februara 2023. godine biti održana tradicionalna turistička smotra cijelog regiona jugoistočne Evrope i drugih dijelova svijeta – 44. Međunarodni sajam turizma i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA.

Zemlja partner Sajma turizma 2023. je Narodna Republika Kina, sa kojom Srbija ima izvanredne partnerske odnose u privredi, kulturi i drugim oblastima. Ovogodišnji sajam biće prilika da se, uz pomoć i veliku podršku Ministarstva za turizam i omladinu Republike Srbije, unaprijedi turistička razmjena, da se domaći turisti upoznaju sa mogućnostima da posjete zemlju bogate istorije i naslijeđa, ali i da se kineski turisti vrate na prvo mesto, kada su u pitanju dolasci stranih gostiju u Srbiju. Kao poseban događaj na Sajmu turizma planiran je i B2B susret sa predstavnicima iz Kine u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije.

Posjetioce sajma i ove godine u halama 1, 1A, i 4 Beogradskog sajma očekuje veliki broj popularnih svjetskih destinacija sa sve raznovrsnijom turističkom ponudom, autentičnim smeštajnim kapacitetima prilagođenim savremenim turistima.

Tradicionalno, na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Destinacije kontinuirano prisutne na sajmu i omiljene kod domaćih turista biće tu i ove godine: Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar, Sjeverna Makedonija… kao i prošlogodišnji učesnici – ostrvske destinacije Maldivi, Sao Tome & Principe.

Premijerno će se ove godine na Sajmu turizma predstaviti: Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

Iako je najveći dio organizacije i priprema sajma u završnoj fazi, još uvek nije kasno da izlagači prijave učešće, a poslovni posjetioci uključe u B2B poslovni program i prijavom i predsajamskom komunikacijom među učesnicima unaprijed organizuju svoje poslovne susrete i povežu se sa poslovnim partnerima. Realizovan u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, B2B poslovni portal putem izuzetno aktivne B2B platforme već godinama uspješno povezuje izlagače, posjetioce i sve druge korisnike turističkih usluga.

Već u predsajamskom periodu B2B sastanke su najavili poslovni posjetioci (buyeri) iz Španije, Švajcarske, Grčke, Mađarske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Albanije. Očekuje se da će uz koordinaciju Privredne komore Srbije među najaktivnijim učesnicima B2B sastanaka biti predstavnici Narodne Republike Kine, ovogodišnje zemlje partnera i afričkih zemalja koje prvi put učestvuju na Sajmu turizma.

Već u predsajamskom periodu B2B sastanke su najavili poslovni posjetioci (buyeri) iz Španije, Švajcarske, Grčke, Mađarske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Albanije. Očekuje se da će uz koordinaciju Privredne komore Srbije među najaktivnijim učesnicima B2B sastanaka biti predstavnici Narodne Republike Kine, ovogodišnje zemlje partnera i afričkih zemalja koje prvi put učestvuju na Sajmu turizma.

Ovaj veliki sajamski događaj namenjen je profesionalcima iz svih sektora turističko-ugostiteljske privrede. Kao i do sada, paralelno sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu će se odvijati i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, koji će prikazati najsavremeniju opremu za hotelske i ugostiteljske objekte.

18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA dio je velike i uspješne manifestacije koja objedinjuje i promoviše sve grane turističko-ugostiteljske privrede. U halama 2A i 2C Beogradskog sajma okupiće se najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela, kao i uslužnim djelatnostima, novim trendovima poslovanja, snadbjevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Sajam turizma uz Sajam HORECA-OPREMA

prilika je za susrete poslovnih ljudi u turističkom, hotelskom i ugostiteljskom biznisu,

za posjetioce mogućnost za ekskluzivne sajamske pogodnosti za putovanja prema različitim afinitetima: porodična putovanja, daleke i egzotične destinacije, putovanja za mlade,

city break, odmor i oporavak u banjama, spa vikendi na planinama,

eko i aktivni turizam, kongresna dešavanja…

Cjelodnevna dešavanja, prezentacije, promocije, degustacije specijaliteta i ukusa

sa svih meridijana, uz druženja i nezaboravne susrete,

razlog su zašto posjetioci vole i iščekuju ovaj nezamjenljiv i vanserijski događaj.

 

Radno vreme Sajma turizma i Sajma HORECA-OPREMA:

ČET – SUB, 23 – 25. februar: 10:00 – 19:00

NED, 26. februar 10:00 – 18:00

Ulaznice: Cijena pojedinačne ulaznice je 450 RSD

Grupna ulaznica (minimum osam osoba): 350 RSD

Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 3.000 RSD

Parking: 200 RSD po satu

Novinarske akreditacije:

Zahtev za novinarsku akreditaciju pošaljite na e mail: press@sajam.rs

 

Medijski partneri manifestacije:

SAT Media Group, TU Magazin, Travel Daily News, Adria Media Group, Color Press Group, Kongresni turizam, Place2Go, Style.rs, TripinSrbija, Events in Serbia, Turistička prizma, Turistički svet, Srbija koju volim, Events in Serbia, Turizam TV – Više od Putovanja, Furaj.ba, Caffe Montenegro, Lutajući putnik, Rusian Travel Digest, First Media Group, Adriatic Traveller

Hotel partner: Hotel Mona Plaza

PRESS Beogradskog sajma press@sajam.rs

Web: www.beogradskisajamturizma.rs

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content