5 načina kako da uredite vaš dom inspiriran jeseni

Priroda na sebe već navlači jesenje ruho, a njene kombinacije boja toliko su inspirativne da sigurno nije loša ideja da ih unesete u svoj dom!

Foto: Pinterest/Ilustracija

Ne trebaju vam nikakve skupe dekoracije, dovoljno je da se okoristite prirodom, i to joj nećete tako naštetiti – jer će to sve uskoro prekriti snjegovi.

Donosimo vam nekoliko ideja kako unijeti jesenji ambijent u vaš dom:

Iskoristite plodove prirode

Foto: Pixabay/Ilustracija

Bundeve, kesteni, češeri, šišarike, žirovi, orasi, lišće i granje u jesenjim bojama mogu vam poslužiti da sami aranžirate dekoracije kod kuće koje možete slagati u drvene košare, vaze, zdjele, ali se i poigrati sa svijećama i fenjerima. Nekada smo često pravili ikebane, pa zašto ne opet! Ili stavite samo malo žirova i drugih plovoda jeseni u staklenu teglu i eto ukrasa. Svi ovi detalji doprinijet će rustikalnom izgledu vašeg doma.

Dekoracije u jesenjim bojama

Žuti, crveni i smeđi tonovi jeseni domu daju poseban osjećaj topline, koji će vam izuzetno goditi dok ušuškani budete uživali u kućnoj atmosferi uz dobru knjigu ili film. Nađite nove presvlake za ukrasne jastuke, ili one koje već imate prekrojite, a jastučnice možete zašiti i sami od ostataka materijala. Ukoliko ste ipak ljubitelj kupovine i želite luksuzan enterijer, odaberite baršunaste jastuke. Taj sofisticirani materijal pravljen je za kraljeve i plemiće.

Lišće kao ukras

Nekada smo cvijeće skupljali za herbara, a tokom jeseni to možemo uraditi sa lišćem. Dobro ga osušite kako bi iz njega izašla sva vlaga, a zatim od njega napravite dekoracije u stanu po želji – ukrasite drveni namještaj, okvire za slike ili ga jednostavno zalijepite po zidu kao slike.

Platnene deke

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Neira Kamerić Jevicki ???? (@neirajevicki)

Ne znamo da li ste primijetili po Instagram feedu, ali ove jeseni u modi su opet deke! Platnene ili one čupave, prebačene preko fotelje ili drvene stolice, ili čak na stubovima maksuz postavljenim za njih, ali puni su ih domovi i vikendice ove godine. A najbolja stvar u svemu, osim prelijepog izgleda, i grijat će vas odlično u hladnim danima!

Drveni namještaj i šarene prostirke

Da bi ugođaj bio potpun u domu trebate imati prirodne materijale, i drvo je naravno najbolji izbor za to. Unesite u vaš dom neki novi stolić, stolicu ili ukras. A pored njih možete staviti neku šarenu prostirku u bojama jeseni, izbori su iz godine u godinu sve interesantniji!

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content