5 odličnih destinacija za jesenje putovanje

Dok se polako pozdravljamo s ljetom, čini nam se kako bi moglo biti pravo vrijeme za jesenji odmor.

Corfu, Grčka

Ako vam je još uvijek ostalo godišnjeg odmora i niste ispucali cijeli budžet za užitke za ovu godinu, razmislite o putovanju izvan zemlje pa se zabavite na neki posve drugačiji način.

Topliji krajevi idealna su destinacija u septembru

Sjajna ideja bit će toplije destinacije kao što su Maldivi. Naime, tamo kiše prestaju padati upravo u septembru, a temperature se ne penju previsoko. Upravo suprotno, one se u ovo doba godine na Maldivima kreće oko 25 stepeni što su idealni uslovi za bezbrižne dane na plažama, bez pretjeranog znojenja, uz kakav dobar osvježavajući koktel. O ljepotama Maldiva ne trebamo ni pričati, dovoljno je baciti oko na Instagram profile zaljubljenika u toplije destinacije i zaljubit ćete se već na prvu.

Osim Maldiva, tople dane u septembru na najljepši način možete provoditi i u Grčkoj. I dok je sav utjecajan svijet ovog ljeta uživao na Mykonosu, septembar će biti idealan za provod na Cofru, otoku s prekrasnim morem, ali i sjajnim pogledom na planine. Ovdje ćete pronaći i brojne muzeje te zadivljujuće građevine, a istraživati ih možete na ugodnim temperaturama i u minimalnoj turističkoj gužvi – piše buro247.hr.

Jedan od odličnih odabira u svako doba godine bit će i Italija. U septembru odaberite Pompeje koji su idealna lokacija za uživanje u dobroj hrani uz dozu kulture. Osim što ćete uživati u divnoj prirodi, tek pola sata vožnje autobusom dijeli vas i do Napulja, a dobro je poznato kako je upravo Napulj idealno mjesto za gastronomske užitke. Tu su, naravno, i brojni muzeji, ali i divne rezidencije u kojima možete odsjesti po pristupačnim cijenama.

Izbjegnite gužve u najpopularnijim gradovima i otkrijte neku drugu Englesku

Iako ste možda mislili kako je Barcelona rezervirana samo za ljetne avanture, no savršen odabir bit će i tokom septembra, te oktobra kada se temperature spuštaju na prihvatljive, a gužva u gradu uvelike se smanjuje. Sve to stvorit će idealnu priliku za neometano istraživanje grada i uživanje u svemu onome što kroz ljeto možda i ne biste doživjeli u punom sjaju zbog velikog broja turista na svakom koraku.

Želite li se odmaknuti od vrućina i uživati u svježem zraku s pogledom na zelenilo, odličan odabir bit će putovanje engleskim selima. Okrug Sussex dobar je odabir u baš svako doba godine, a posebno za vrijeme prvih jesenjih dana. Poznata je činjenica kako upravo ovdje možete doživjeti najviše sunčanih dana tokom godine u cijeloj Engleskoj, a u Sussexu ćete pronaći i brojne znamenitosti, prirodne ljepote, vinske i druge poslastice koje će putovanje u ovaj dio Engleske učiniti još malo posebnijima. Volite li ipak više uzbuđenja koja donose veći gradovi, odlična ideja baš uvijek bit će i omiljeni London.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content