5 šarmantnih destinacija za putovanje u 2019. godini

Kad su putovanja u pitanju, u 2019. godini u prvom planu naći će se manje poznate destinacije u svijetu, kao i daleka mjesta do kojih možemo doći samo avionom. 

Prošle godine na popisu najpopularnijih mjesta istaknuli su se Bangkok, London i Pariz koji su oduševili milione posjetitelja, a hit destinacije za ovu godinu nisu ništa manje atraktivne.

U nastavku vam donosimo top pet gradova i država koje obavezno morate dodati na svoju must see listu:

#Bocvana

https://www.instagram.com/p/BeyaZ9Jnmbp/?utm_source=ig_embed

Istinska turistička odrednica Crnog kontinenta koja pomiruje najrazličitije želje i zahtjeve. Bocvana je država koja se prostire na oko 581 hiljada kvadratnih kilometara u južnoj Africi. Graniči s Namibijom na zapadu i sjeveru, Zambijom na sjeveru, Zimbabveom na istoku te Južnoafričkom Republikom na jugu. Nosi titulu i jedne od najrazvijenijih afričkih zemlja zahvaljujući proizvodnji dijamanta, razvijenom turizmu, ali i odgovornom gospodarenju.

#Valletta

https://www.instagram.com/p/Be5LeusnYZq/?utm_source=ig_embed

Valletta je glavni grad Malte. U Valletti se nalaze brojne znamenite građevine od 16. stoljeća pa nadalje, koje su izgrađene za vrijeme kada su otokom vladali Ivanovci. Tako grad odiše umjetničkim stilovima kao što su: manirizam, barok (dominantan), neoklasicizam, ali i moderni funkcionalizam u područjima obnovljenima nakon stradanja u Drugom svjetskom ratu. Zbog tog bogatstva Valletta je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Evropi još 1980. godine.

#New Orleans

https://www.instagram.com/p/Be1N8VLHoYK/?utm_source=ig_embed

New Orleans je važan američki lučki grad i u prošlosti najveći grad u saveznoj državi Louisiani. Nalazi se u jugoistočnom dijelu Louisiane uzduž rijeke Mississippi i južno od jezera Pontchartrain. New Orleans je i jedan od najstarijih gradova u SAD-u, a osnovali su ga Francuzi 1718. i nazvali u čast Filipa II., vojvode od Orléansa, tadašnjeg vladara Francuske.

New Orleans je poznat po multikulturalnoj baštini (naročito pod francuskim, španjolskim i afroameričkim utjecajem) kao i svojoj muzici, te kuhinji. Grad je svjetski poznato turističko odredište zahvaljujući mnogim festivalima i proslavama.

#Liparski otoci

https://www.instagram.com/p/BVrcVn6gWeF/?utm_source=ig_embed

Liparski su otoci jedna od najatraktivnijih destinacija u Italiji te pravi raj za one koji vole “skakanje s otoka na otok”. Smješteni samo 25 nautičkih milja sjeverno od Silicije, Liparski otoci poznati su po svojoj raznolikosti, aktivnim vulkanima, crnim pješčanim plažama, slavnim filmskim lokacijama i vinu Malvazija.

Mnoge luke u regijama Sicilije, Kalabrije i Kampanije nude najam jedrilice sa skiperom ili bez njega sve do Liparskih otoka. Odjedrite prema Stromboliju i popnite se na aktivni istoimeni vulkan ili posjetite Vulcano i opustite se u njegovim blatnim kupkama. Unajmite katamaran i posjetite Lipar, otok poznat po bogatoj historiji. Ako se ipak želite družiti sa slavnim i bogatim osobama, definitivno se trebate usidriti u Panareji. Za gurmane u potrazi za mirnim jedrenjem, Salina je odličan izbor. S druge strane, avanturisti i iskusni pomorci trebali bi usmjeriti kompas prema nepristupačnim otocima Alicudi i Filicudi.

#Tallin

https://www.instagram.com/p/BcuYjSxnQdR/?utm_source=ig_embed

Tallinn je glavni grad Estonije, smješten u Finskom zaljevu. Tallinn je upravno, naučno, kulturno, industrijsko i trgovačko središte Estonije, te važna ribarska i putnička luka; ovdje se nalaze brodogradilišta, tekstilne i prehrambene tvornice, a razvijena je i strojogradnja, metaloprerađivačka, drvna i prehrambena industrija te industrija strojeva i papira. Ubraja se u red najstarijih i najvećih gradskih središta u sjeveroistočnoj Evropi.

Stari grad (s Katedralnim brdom) je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Evropi 1997. godine.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content