5 tajni stila ikone Audrey Hepburn

Mnogo je dama koje su kroz historiju nametnule zlatna pravila stila, no malo koja je uspjela utjecati na to kao glumica i modna ikona svih vremena Audrey Hepburn.

Iz filma “Doručak kod Tiffanyja”

Njen gard i stil je glamurozan i graciozan, a da bi to postizala imala je pet tajni koje vam otkrivamo u nastavku:

1. Manje je više

Iako ovo pravilo nije novo niti originalno Audreyno, ipak je važno. Hepburn je poznata po svom bezvremenskom stilu koji je kreirala prvenstveno klasičnim modnim komadima. Vodila se motom: osnove od dizajnera, a ostalo može i sa police. To znači da umjesto da se nakitite nepotrebno velikom količinom „fancy komada odjeće i dodataka“ koji traju najviše jednu sezonu, uložite u visokokvalitetne klasike koji dolaze s izvrsnom kvalitetom, jednostavnim, ali savršenim krojem i minimalnim detaljima. Baloneri, dolčevite, haljine bez rukava i balerinke bili su među svim favoritima ljepotice sa filmskih platna.

2. Manje je više – također i kod dizajnerskih dijelova

Ovo pravilo važi ne samo za “fancy” krpice, već i za dizajnersku odjeću. Kad se Audrey proslavila, najpoznatije modne kuće stale su u red za odijevanje nove zvijezde na filmskom nebu. Ali, čak i ako je Audrey cijenila i voljela plemenite dizajnerske komade, i dalje ih je štedljivo koristila. Dovoljan je jedan top komad po izgledu! Kombinacija Chanelovog kostima s Hermès torbom i Diorovim sunčanim naočalama za Audrey nije dolazila u obzir! Oni koji previše žele imaju tendenciju postići suprotno – Audrey je to znala!

3. Naglasi prednosti

Svi imamo mjesta na tijelu s kojima se ne možemo uvijek sprijateljiti, pa čak i Audrey Hepburn. Možda zvuči nezamislivo, ali glumica nije odgovarala uobičajenom idealu ljepote tadašnje hollywoodske fabrike snova, ali nije je bilo briga za to. Glumica je ostala svoja te je napravila vlastiti brend od svog tipa, u čemu je naglasila svoje prednosti. Tako je voljela svaki izgled koji je mogla kombinirati sa širokim remenom oko struka. To je njeno usko središte postavilo u centar pažnje i dočaralo nekoliko dodatnih oblina.

4. Najbolji prijatelj djevojke: sunčane naočale

Audrey Hepburn neke je modne komade učinila svjetski poznatima. Legendarna scena u „Doručku kod Tiffanyja“, u kojoj glumica stoji u haljini od koje zastaje dah ispred vjerojatno najpoznatijeg izloga na svijetu, neće nikada biti zaboravljena. Bio je to trenutak rođenja „male crne haljine“ i time, sve do danas, oličenje elegancije i apsolutnog „moram to imati“ u SVAKOM ormaru. Ali, nije samo jednostavna koktel haljina bila Audreyin zaštitni znak – i velike crne sunčane naočale pojavljuju se u bezbroj njenih izdanja. Razlog je jednostavan, ali i genijalan: dodatak ne samo da je njezinom stilu pružio optimalni „cool“, nego je glumici poslužio i kao trendovsko sredstvo za skrivanje „onih dana bez šminke ili kratkih noći s malo sna“.

5. Budi svoja

Gotovo 70 godina nakon njenog proboja s filmom „Praznik u Rimu“, Audrey Hepburn i dalje se slavi kao ikona stila. Uvijek ljubazna i s osmijehom, ali odlučna i samopouzdana, radila je što je htjela i nije dala da je odvrati ili promijeni ponekad nemilosrdna hollywoodska fabrika snova. Budi svoja i možeš samo pobjeđivati – posebno što se tiče mode i stila!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content