5 vrsta cvijeća koje umjesto riječi iskazuju ljubav

Iako je zaista svaki cvijet lijep na svoj način, mnogi cvijeće biraju po njihovom značenju.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Oni najljepše bez riječi mogu izreći ljubav.

Ljiljan

Kale, ljiljani i đurđice pripadaju porodici ljiljana. Svaki predstavlja nešto drugo. Naprimjer, kala simbolizira kraljevsku ljepotu, ljiljan flert, đurđice čistoću. Izbjegavajte narandžaste ljiljane jer oni predstavljaju prezir.

Tulipani

Tulipani su sinonim ranog proljeća jer su oni prvi od cvjetova koji provire iz zemlje nakon duge i hladne zime. Tulipan dolazi u različitim vrstama, što je najbolji poklon između bračnih parova koji prije svega žele ukazati na prijateljstvo koje je temelj svake ljubavi. Crvenim tulipanima izjavite ljubav.

Ruže

Buket ruža nepogrešiv je izbor, posebno ako su u omiljenoj boji osobe kojoj ih poklanjate. Ruže su cvijet koji apsolutno izjavljuje ljubav, privlačnost i divljenje. Crvene ruže simboliziraju duboku ljubav, bijele čistu i neiskvarenu, roze nježne emocije kao što je radost i zahvalnost, narandžaste strast a ljubičaste simboliziraju ljubav na prvi pogled. Ako kupujete prijatelju ružu, odaberite žute ruže koje predstavljaju brižno prijateljstvo.

Ivančice

Kako bi pokazali vjernu ljubav najbolji dar su bijele i žute ivančice. Simboliziraju nježnu ljubav koja je nevina i čista. Ako želite da bude u boji izaberite gerber koji simbolizira radost.

Orhideja

Egzotična orhideja je savršen odabir za profinjenu i elegantnu ženu u vašem životu. Kako bi joj iskazali duboku ljubav i odanost poklonite joj ovaj cvijet. Općenito simbolizira ženstvenost i zreli šarm. Postoje brojne vrste, oblici i boje orhideja.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

9 SAVRŠENIH IDEJA KAKO PROVESTI VALENTINOVO

KAKO SE SLAVI VALENTINOVO ŠIROM SVIJETA

HISTORIJA VALENTINOVA

MOSTOVI LJUBAVI U BOSNI I HERCEGOVINI

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content