Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Zanimljivosti
  3. 7 zlatnih pravila za održavanje preplanulog tena
 7 zlatnih pravila za održavanje preplanulog tena
Ilustracija: Pixabay
Zanimljivosti

7 zlatnih pravila za održavanje preplanulog tena

by Furaj.ba 3 min read

AA

Svakog ljeta maštamo o preplanulom tenu i sjajnoj koži, sa željom da bronzanu boju zadržimo to duže.

Ilustracija: Pixabay

Donosimo zlata vrijedne savjete kako ćete što duže ostati tamnoputi.

Pijte dovoljno vode

Bez obzira na živu na termometru, vodu pijte redovno.Redovna hidratacija može produžiti životni vijek ćelija na koži, čak i onih preplanulih. Dinja, krastavac i celer imaju visoki postotak vode u sebi pa čine idealnu ljetnu kombinaciju za vašu kožu i tijelo.

Hladan tuš

Topla voda isušuje vašu kožu, pa će ona biti sklonija da se oguli. Tuširanjem hladnom vodom i korištenjem hidratantnih ulja za tuširanje, boja će vam se duže održati na koži.

Obratite pažnju na ishranu

U svoju svakodnevnu ishranu uključite mlijeko, jaja, špinat, mrkvu, kajsije i žuto i crveno povrće. Popijte sok od mrkve svako jutro, a kada dođe jesen, možete uključite i tikvu u ishranu.

Piling

Iako piling izgleda kao posljednja stvar koju želite učiniti nakon što dobijete preplanuli ten, važno je da barem jednom sedmično očistite kožu od nečistoće.

Masaža čokoladom

Možda ste propustili:  5 savjeta za smirenost starih 400 godina koji i dan-danas vrijede

Spremite masku za kožu od prirodnih sastojaka. Naprimjer, na lice stavite masku od paradajza, mlijeka i maslinovog ulja, a na tijelo možete stavljati talog od kafe i čokoladu. Nakon što odstoji 15 minuta isperite lice i tijelo.

Ulja za njegu kože

Minimalno jednom sedmično lice i tijelo namažite maslinovim, arganovim ili bademovim uljem. Osim što ćete njegovati kožu, ujedno ćete je omekšati i učiniti je elastičnijom, to će svakako pomoći da ten na vašoj koži bude dugotrajniji.

Nosite svijetlu odjeću

Za kraj, dokazani i provjereni trik za što bolju naglašenost preplanulog tena: nosite svijetlu odjeću. Bijela košulja, bronzer na licu i crveni ruž na usnama dobitna su kombinacija, koja će istaći vaš preplanuli ten u prvi plan.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

OZNAKE NA KREMAMA ZA SUNČANJE KOJE TREBATE ZNATI

KAKO TRETIRATI KOŽU OPEČENU OD SUNCA

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Ponovo će voz krenuti iz Sarajeva prema Zagrebu

1 Jula, 2022
Novosti

 ‘Zeleni ključ’ uručen Sarajevo Film Festivalu

1 Jula, 2022
blog

Top 3 lokacije za vožnju kajakom u blizini Sarajeva

30 Juna, 2022
Izdvojeno

Novi Divanhanin album proglašen najboljim u Evropi

30 Juna, 2022
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

Grad na Uni: Hvala za savršeno ljeto u Bihaću!

Grad koji život uz rijeku i na rijeci uživa u

Zanimljivosti

5 savjeta za smirenost starih 400 godina koji i dan-danas vrijede

Anatomija melanholije Roberta Bartona možda jeste napisana 1621. godine, ali

BiH ❤ Restorani Sarajevo

Gdje pojesti najsavršeniji sladoled u Sarajevu?

Gdje pojesti najsavršeniji sladoled u Sarajevu? Nema boljeg “ljetnog” pitanja

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.