7 zlatnih pravila za održavanje preplanulog tena

Svakog ljeta maštamo o preplanulom tenu i sjajnoj koži, sa željom da bronzanu boju zadržimo to duže.

Ilustracija: Pixabay

Donosimo zlata vrijedne savjete kako ćete što duže ostati tamnoputi.

Pijte dovoljno vode

Bez obzira na živu na termometru, vodu pijte redovno.Redovna hidratacija može produžiti životni vijek ćelija na koži, čak i onih preplanulih. Dinja, krastavac i celer imaju visoki postotak vode u sebi pa čine idealnu ljetnu kombinaciju za vašu kožu i tijelo.

Hladan tuš

Topla voda isušuje vašu kožu, pa će ona biti sklonija da se oguli. Tuširanjem hladnom vodom i korištenjem hidratantnih ulja za tuširanje, boja će vam se duže održati na koži.

Obratite pažnju na ishranu

U svoju svakodnevnu ishranu uključite mlijeko, jaja, špinat, mrkvu, kajsije i žuto i crveno povrće. Popijte sok od mrkve svako jutro, a kada dođe jesen, možete uključite i tikvu u ishranu.

Piling

Iako piling izgleda kao posljednja stvar koju želite učiniti nakon što dobijete preplanuli ten, važno je da barem jednom sedmično očistite kožu od nečistoće.

Masaža čokoladom

Spremite masku za kožu od prirodnih sastojaka. Naprimjer, na lice stavite masku od paradajza, mlijeka i maslinovog ulja, a na tijelo možete stavljati talog od kafe i čokoladu. Nakon što odstoji 15 minuta isperite lice i tijelo.

Ulja za njegu kože

Minimalno jednom sedmično lice i tijelo namažite maslinovim, arganovim ili bademovim uljem. Osim što ćete njegovati kožu, ujedno ćete je omekšati i učiniti je elastičnijom, to će svakako pomoći da ten na vašoj koži bude dugotrajniji.

Nosite svijetlu odjeću

Za kraj, dokazani i provjereni trik za što bolju naglašenost preplanulog tena: nosite svijetlu odjeću. Bijela košulja, bronzer na licu i crveni ruž na usnama dobitna su kombinacija, koja će istaći vaš preplanuli ten u prvi plan.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

OZNAKE NA KREMAMA ZA SUNČANJE KOJE TREBATE ZNATI

KAKO TRETIRATI KOŽU OPEČENU OD SUNCA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content