8 karakteristika osoba koje slave rođendan u augustu

  8 karakteristika osoba koje slave rođendan u augustu

  Za osobe koje slave rođendan u augustu astrolozi kažu da su puni samopouzdanja, snažne ličnosti i veoma dobro organizirani.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Njihov horoskopski znak je Lav ili Djevica, i po ovim osobinama se prepoznaju:

  Vole privatnost

  Iako su puni samopouzdanja, djeca augusta cijene svoju privatnost i ne vole biti u centru pažnje. Vole svoj lični prostor i pažljivo biraju kome će pokloniti svoju naklonost. Ako želite da im ugodite, pustite ih da nekoliko sati budu sami i rade ono što vole, dok ih niko ne prekida. Oni smatraju da im je to vrijeme neophodno kako bi pročistili misli i stres, i pripremili se za sve obaveze koje ih čekaju.

  Imaju visoke standarde

  Po svakom pitanju osobe rođene u augustu imaju visoke kriterije, bilo da je riječ o poslu, ljubavi ili prijateljima. Nisu pretjerano romantični, veoma vole iskrenost i autentičnost.

  Pametno troše novac

  Osobe rođene u augustu obično nemaju finansijske probleme, jer su veoma pažljivi s novcem. Nisu skloni “šopingu” kao antistres terapiji, stoga znaju štediti.

  Odlične su vođe

  Rade svim snagama, motiviraju sve oko sebe i veoma su posvećeni. Osobe rođene u augustu znaju šta žele u životu, i dat će sve od sebe da to i postignu.

  Ne vole svađu

  Ne vole svađe, ali uvijek vole iti upravu. Svađe izbjegavaju zbog neprijatenosti, ali ipak često iz njih izbija taj dio “ja sam uvijek u pravu”.

  Ćudljivi su

  Osobe rođene u augustu imaju povremene promjene raspoloženja, koje okolini zbuniti ljude u njihovom okruženju. To je zbog toga što vole kriti osjećanja i raspoloženje, pa zbog toga iznenadni izljev emocija predstavlja samo nešto što se nadovezuje na njihov tok misli. Smireno im recite da možete da porazgovarate o problemu.

  Kreativni su

  Interesantno je da će osoba rođena u augustu mnogo bolje izraziti svoja osećanja kroz neki drugi oblik, osim usmenog. Osobe rođene u augustu lijepo pišu i vole umjetnost kao izraz.

  Nerviraju ih sitnice

  Stalno kukaju da ih sitnice nerviraju. Time zapravo prikrivaju nešto veće što ih možda muči, a nije im prijatno da to javno kažu. Sve ovo govori da je potrebno mnogo strpljenja sa njima!