8 karakteristika osoba koje slave rođendan u augustu

Za osobe koje slave rođendan u augustu astrolozi kažu da su puni samopouzdanja, snažne ličnosti i veoma dobro organizirani.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Njihov horoskopski znak je Lav ili Djevica, i po ovim osobinama se prepoznaju:

Vole privatnost

Iako su puni samopouzdanja, djeca augusta cijene svoju privatnost i ne vole biti u centru pažnje. Vole svoj lični prostor i pažljivo biraju kome će pokloniti svoju naklonost. Ako želite da im ugodite, pustite ih da nekoliko sati budu sami i rade ono što vole, dok ih niko ne prekida. Oni smatraju da im je to vrijeme neophodno kako bi pročistili misli i stres, i pripremili se za sve obaveze koje ih čekaju.

Imaju visoke standarde

Po svakom pitanju osobe rođene u augustu imaju visoke kriterije, bilo da je riječ o poslu, ljubavi ili prijateljima. Nisu pretjerano romantični, veoma vole iskrenost i autentičnost.

Pametno troše novac

Osobe rođene u augustu obično nemaju finansijske probleme, jer su veoma pažljivi s novcem. Nisu skloni “šopingu” kao antistres terapiji, stoga znaju štediti.

Odlične su vođe

Rade svim snagama, motiviraju sve oko sebe i veoma su posvećeni. Osobe rođene u augustu znaju šta žele u životu, i dat će sve od sebe da to i postignu.

Ne vole svađu

Ne vole svađe, ali uvijek vole iti upravu. Svađe izbjegavaju zbog neprijatenosti, ali ipak često iz njih izbija taj dio “ja sam uvijek u pravu”.

Ćudljivi su

Osobe rođene u augustu imaju povremene promjene raspoloženja, koje okolini zbuniti ljude u njihovom okruženju. To je zbog toga što vole kriti osjećanja i raspoloženje, pa zbog toga iznenadni izljev emocija predstavlja samo nešto što se nadovezuje na njihov tok misli. Smireno im recite da možete da porazgovarate o problemu.

Kreativni su

Interesantno je da će osoba rođena u augustu mnogo bolje izraziti svoja osećanja kroz neki drugi oblik, osim usmenog. Osobe rođene u augustu lijepo pišu i vole umjetnost kao izraz.

Nerviraju ih sitnice

Stalno kukaju da ih sitnice nerviraju. Time zapravo prikrivaju nešto veće što ih možda muči, a nije im prijatno da to javno kažu. Sve ovo govori da je potrebno mnogo strpljenja sa njima!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content