Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Klepe
 Klepe
Furaj Planetom Kuhinja

Klepe

by Furaj.ba 3 min read

AA

Klepe su tradicionalno bosanskohercegovačko jelo koje se može pripremiti u rerni ili kuhati u vodi. Jako podsjećaju na talijanske raviole.

Foto: Furaj.ba

SASTOJCI:

Tijesto:

500 gr brašna

1 jaje

malo soli

voda

 

Nadjev:

500 gr faširanog mesa

luk

so

biber

bijeli luk

 

Priprema:

Zamijesiti tvđe tijesto od navedenih sastojaka i razviti jufku debljine 1-2 mm. Oba luka sitno isjeckati, dodati mesu i posoliti i pobieriti. Tijesto sjeći na kvadratiće širine oko 5-6 cm i na sredinu svakog staviti malo nadjeva. Preklopiti tijesto na trokutić i prstima pritisnuti krajeve kako se ne bi razdvajali. Klepe ubacivati u ključalu malo posoljenu vodu i kuhati 5-8 min dok ne isplivaju na povrsinu. Izvaditi ih iz vode u cjediljku. Klepe posložiti u namašćenu tepsiju, malo poprskati sa rastopljenom masnoćom i staviti u rernu da se zapeku. Pripremiti preliv od kisele pavlake, bijelog luka i soli. Prije služenja politi klepe umakom.

 

Klepe se mogu praviti i na drugi način:

II – Jaja i pavlaku umutiti i zaliti klepe poredane u tepsiju pa zapeći. U ovom slučaju klepe će biti mekanije.

III – Pripremiti saft sa zaprškom. Upržiti brašno na masnoći i dodati mljevenu papriku ili paradajz sos, te uliti vodu i začiniti. U pripremjen saft ubaciti ocijeđene klepe.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

8. Festival dječije umjetnosti FEDU je donio radost hiljadama mališana

28 Juna, 2022
Novosti

Skokovi na Bentbaši i summer event 6. i 7. augusta

28 Juna, 2022
Novosti

Pogledajte kako će izgledati skywalk “Sarajevo Eye”!

28 Juna, 2022
Izdvojeno

Na pakovanjima Nutelle fotografije ljepota BiH fotografa Dženada Džine

28 Juna, 2022
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

8. Festival dječije umjetnosti FEDU je donio radost hiljadama mališana svih uzrasta

Organizovane brojne i raznolike festivalske aktivnosti ovogodišnjeg Festivala dječije umjetnosti FEDU

Novosti

Skokovi na Bentbaši i summer event 6. i 7. augusta

„Bentbaša Cliff Diving“ je takmičenje u skokovima u vodu (

Novosti

Pogledajte kako će izgledati skywalk “Sarajevo Eye”!

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić predložila je gradnju popularnog skywalka na području

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.