Advent u Mostaru – novogodišnja bajka kao nikad do sada

Tradicionalna manifestacija Advent u Mostaru počinje 27. 11, a Mostarce, kao i sve goste u Novu godinu uvest će legenda muzičke scene Željko Bebek.

 

Foto: Pixabay

Manifestacija će početi paljenjem prve adventske svijeće te prigodnim koncertom sestara Husar, a glavna i odgovorna za izgled te večeri bit će Karmen Obrdalj, mlada, nagrađivana redateljica iz Mostara.

Po riječima Sanele Mešić iz Organizacijskog odbora, čuvene kućice, kojih će ove godine biti više od 30, i gastro kutak krenut će s radom 4. decembra.

„Ove će godine biti puno bogatija ponuda, sve će izgledati vjerujemo puno bolje i spremamo se na to da grad bude okićen kao nikada do sada. Ono što je novina, jeste da se širimo u park u kojem će biti i klizalište i cijela novogodišnja bajka za djecu“, kazala je Mešić te dodala kako vjeruje da će program privući veliki broj posjetitelja u Mostar.

O muzičkom dijelu programa, koji će trajati od 15. 12. do 1. januara iduće godine govorili su Mili Tiro i Damir Bunoza.

Tiro je kazao kako će muzički dio ponuditi 44 različita sadržaja te da smatra kako će ovo biti najbogatiji program do sada.

„Krećemo 15.12. i na pozornici u parku vidjet ćemo Ivana Zaka, Ivana Rajiča i bend ‘Teška tema’. Nakon toga, 21. 12. nastupit će band ‘New Primitives’, 28. 12. Mostarski narodni orkestar, a u sklopu ovogodišnjeg programa nastupit će i tamburaši, DJ-evi, rock i pop sastavi, tribute bendovi, klape i drugo“, potvrdio je Tiro i napomenuo kako će biti priređen i bogat dječiji dnevni program.

Za doček Nove godine program će otvoriti grupa Gabriel nakon koje će nastupiti Željko Bebek, a dan nakon toga na pozornicu će se popeti i Adi Šoše i grupa Twist.

Po riječima Damira Bunoze, Advent u Mostaru će ove godine biti mnogo bolji nego prošle godine, iako je, kako kaže, i tada bio jako dobar.

„Od 15. 12. do 01.01. otprilike od 19 sati do ponoći na velikoj sceni će biti non stop svirka, po dva benda minimalno, što znači da će Advent biti jako ritmičan, živ i pokretan“, kazao je Bunoza te pozvao sve ljude da iskoriste to vrijeme i uživaju u posebnoj ponudi koju je pripremio Mostar.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istakao je kako je sretan što će ovogodišnje izdanje Adventa imati jednu dodatnu vrijednost u odnosu na lanjsku godinu te još jednom pozvao sve sugrađane i goste da dođu na ovu manifestaciju, zabave se i još jednom pošalju finu poruku iz Grada Mostara.

10 razloga zašto posjetiti Mostar

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content