Aida Redžepagić, talentovana bh. fotografkinja – EYOF je prilika za divni val pozitivne emocije koji nam treba

Aida Redžepagić jedna je od najtalentovanijih bosansko-hercegovačkih fotografkinja mlađe generacije.

Ova mlada žena svojim radom bori se protiv predrasuda i ruši stereotipe, a njena energija naprosto je zarazna. Predstojećoj

Svečanoj ceremoniji otvaranja EYOF-a 10. februara u 19 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase izuzetno se raduje, posebno zbog toga što je imenovana ambasadorom ovog velikog projekta.

Sa kakvom ste emocijom primili poziv gradonačelnika Abdulaha Skake i imenovanje za ambasadora EYOF-a?

– Bila sam veoma uzbuđena jer EYOF doživljavam kao nešto zaista značajno i čast mi je biti dio te priče. Već od prvog poziva sam počela razmišljati o načinima na koje ja mogu pomoći u promociji i doprinijeti EYOF-u.

Kakve promjene može, po vašem mišljenju, pokrenuti EYOF?

– Mislim da je EYOF prilika za onaj divni val pozitivne emocije koji nam treba. Mislim na emocije ponosa i ujedinjenja koje osjećamo kada reprezentacija donosi dobre rezultate, kada se okupimo da dočekamo timove koji se ponosno vraćaju u BiH kao pobjednici sa svjetskih takmičenja. EYOF je prilika da se svi ujedinimo, da nas “zarazi” ta pozitivna vibra i da dijelimo ljubav prema sportu i gradu zajedno.

 

Kako jedna fotografkinja doživljava zimu? Koji je vaš omiljeni zimski sport?

– Oduvijek sam voljela zimu, jednostavno ima nešto magično u tom godišnjem dobu. Kao dijete sam naučila skijati ali sam dugo vremena zanemarivala ovaj sport, odnedavno ponovo skijam i to sa velikim žarom i sada bih najradije skijala 24/7. Klizanje je također visoko na listi meni omiljenih sportova.

Koja takmičenja namjeravate pratiti?

– Skijanje, klizanje i snowboarding definitivno!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content