Aki Rahimovski je otišao ali njegove pjesme živjet će zauvijek

Aki Rahimovski je često isticao da njegova ljubav sa Sarajevom trajeje više od četiri decenije. 

Danas nas je napustio Aki Rahimovski, pjevač prepoznatljivog, specifičnog glasa uz čije ljubavne balade su odrastale generacije u regiji. Frontmen Parnog Valjka Aki Rahimovski preminuo je u 67. godini u u bolnici u Novom Mestu.

Rođen je u Nišu 5. 7. 1955. godine a odrastao u Skoplju. Otac mu je bio profesor muzike te je i on vrlo rano počeo iskazivati interes za muziku i sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsjek klavir i pjevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko grupa prije nego je osnovan Parni valjak 1975. godine, nakon što je Husein Hasanefendić Hus pozvao Akija da se pridruži grupi i preseli u Zagreb. Bio je to početak jedne izuzetne karijere i najljepše muzičke priče na ovim prostorima. Bend je postao jedan od najvećih na prostorima bivše Jugoslavije. Svojim glasom i ljubavnim baladama ostavio je sjećanja mnogim generacijama.

U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova a u više od četrdeset godina postojanja objavili su 15 albuma i održali hiljade koncerata širom svijeta. Aki je 2007. godine izdao i solo album “U vremenu izgubljenih” te 2008. godine u Umagu održao koncert s prijateljima – “Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme”.

Među brojnim pjesmama s kojim se njegovi fanovi opraštaju su: “Jesen u meni” “Kao ti”, “Uhvati ritam”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju”, “Zagreb ima isti pozivni”, “Moja je pjesma lagana”, “Pusti nek traje”…

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content