Amir Bašimamović, fotograf

Amira Bašimamovića u čarobni svijet fotografije odvela je ljubav prema rodnom gradu. Rođeni Jajčanin, želio je svijetu pokazati sve ljepote svoga grada, izrađujući turističke brošure sa vlastitim fotografijama.

Ako je samo jedan turist došao u Jajce potaknut nekom mojom fotografijom, ja sam zadovoljan i moja misija je uspjela, kaže Amir za Furaj.ba.

No, nije stao na tome. Želja za napredovanjem u nečemu što je na početku bilo samo hobi, a danas već ozbiljan posao, odvela ga je u neistražene prostore novinske fotografije, što mu je vrlo brzo omogućilo i nabavku bolje opreme i profesionalno napredovanje.

2-copy-4

Moram priznati da najviše volim ono od čega se najmanje zarađuje, ali ne odustajem od toga. To je fotografisanje prirode, arhitekture, gradova…  Ipak, to ne znači da ne volim i da ne uživam u, za mene najstresnijem obliku fotografije, a to su fotografisanja vjenčanja.

Znalci kažu da fotografa dobrim čini njegova lična karta – njegove fotografije. Na stranicama koje slijede, uživajte u Amirovim.

 

Facebook page: Amir Bašimamović Photography

1-copy-5

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content