ANDALUZIJSKI GASPAČO

Gazpacho je španjolska hladna supa od paradajza s povrćem.

Foto: pixabay

Sastojci:

  • 1 kg oguljenog paradajza
  • 1 zelena paprika
  • 1 krastavac
  • 1 luk
  • 1 češanj bijelog luka
  • 100 g natopljenog bijelog hljeba
  • 4 kašike sirćeta
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • malo vode.

Priprema:

Luk izrezati na kockice i blendati s bijelim lukom, paradajzom, paprikom, krastavcem i bijelim hljebom. Prorijediti s četiri kašike sirćeta, 6 kašika maslinovog ulja i malo vode tako da nastane kremasta smjesa. Prije serviranja najmanje dva sata držati u frižideru.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content