Aranžmani za najuspješnije učesnike “BiH Bucket List Challenge”

Aranžmani za najuspješnije učesnike “BiH Bucket List Challenge”

Učesnici koji budu najuspješniji u “BiH Bucket List Challenge” mogu osvojiti neke od aranžmana:

  1. PET NOĆI ZA DVIJE OSOBE S DORUČKOM U GRAND HOTELU NEUM

Hotel Grand Neum udaljen je kilometar od centra Neuma, a 220 m od mora,  predstavlja najveći hotel neumske rivijere. U novom ruhu, a sa istom dugogodišnjom tradicijom pruža kvalitetnu i bogatu ugostiteljsku ponudu.

380 luksuzno opremljenih soba četiri restorana, dva caffe bara, vanjski i unutrašnji bazen sa morskom vodom, dječiji bazen, wellness i spa centar, kongresne dvorane i kiosk su samo neki od bogatih sadržaja urađenih po najvišim standardima koje vam nudi Grand Hotel Neum.

2. 5 NOĆI ZA DVIJE OSOBE U GLAMPING KUĆICAMA NA JAPODSKIM OTOCIMA + RAFTING/SPLAVARENJE

Ukoliko ste zasitili hotelskih i apartmanskih soba i želite nešto sasvim drugačije, onda će vam se dopasti ideja o boravku u kućici na drvetu. Spoj boravka u prirodi i apartmanske pogodnosti sve je popularniji među turistima i mnogima je i ostvarenje dječijeg sna.

Provedite noć na Japodskim otocima pod otvorenim nebom ili u šatorima, apartmanima, vikendicama, jedinstvenoj kućici na drvetu ili novoj staklenoj kupoli gdje misli možete pustiti negdje daleko uz žubor rijeke, opuštajući svoje tijelo i um, stapajući se s mirom zelene ljepotice.

Tokom svog boravka na Japodskim otocima ne propustite sa ekipom Una-Aqua centra otići na rafting ili splavarenje Unom!

3. PET NOĆI ZA DVIJE OSOBE S DORUČKOM U HOTELU PINO NATURE NA TREBEVIĆU

Na 1070 m. nadmorske visine, u srcu planine Trebević, smjestio se hotel Pino, otvoren na mjestu nekadašnjeg sjajnog ugostiteljskog objekta Prvi Šumar. Zbog blizine grada i mogućnosti da do ovog planinskog bisera iz Sarajeva stignete za 10 minuta, hotel je poznat kao „dnevni boravak Sarajlija“.

Ovaj hotel sa četiri zvjezdice, koji se bojama i materijalima potpuno uklopio u planinski ambijent, često biraju i gosti koji bilo zbog posla ili odmora, dolaze u Sarajevo. Na raspolaganju su im 22 sobe i 2 apartmana sa divnim pogledom na planinu i šumu. Da bi se sve uklopilo u prirodni ambijent pobrinuo se Studio Zec i njihov glavni arhitekt Amir Vuk Zec.

4. PET NOĆI ZA DVIJE OSOBE S DORUČKOM U HOTELU IBIS STYLES SARAJEVO

Nedaleko od centra grada, i u blizini Međunarodnog aerodroma, smještena je prelijepa zgrada hotela unikatnog dizajna Ibis Styles Sarajevo.

Po svemu što nudi hotel je zaista jedinstven u šarolikoj gradskoj ponudi. Već po samom ulasku u hotel osjetit ćete nevjerovatnu energiju, a to je zbog toga što je ovaj hotel posvećen upravo zdravlju i zdravim navikama – pa se tako u hotelu ne puši i služe se zdravi specijaliteti i bezalkoholni napici.  Ako vam je potreban odmor i povratak energije, u ovom hotelu uspjet ćete u naumu uz  Spa tretmane i  sportske ponude. Boravak ovdje bit će baš kao u „zdravom snu“.

5. TRI NOĆENJA ZA DVIJE OSOBE S DORUČKOM U HOTELU TURIST ’98 U JAJCU

Hotel „Turist 98“ se nalazi u prelijepom srednjovjekovnom gradu Jajcu, nadaleko poznatom po svojoj bogatoj historiji i historijskoj baštini. Sam hotel smješten je izvan gradske gužve, a opet blizu centra grada. S jedne strane, pogled se pruža na smaragdno-zelenu rijeku Plivu, jednu od najljepših u Europi, dok se s druge strane nad hotelom nadvija stari grad, tvrđava iz srednjeg vijeka, nekadašnje sjedište bosanskih vladara. To je gradski hotel sa cjelogodišnjim poslovanjem koji nudi brojne sadržaje: prostrani i čuvani parking, trgovački centar, banku, slastičarnu, restoran s ljetnom terasom…

Prijateljski je raspoložen prema motoristima, biciklistima i organiziranim grupama posjetitelja, koji već tradicionalno prolaze ovim krajevima, pružajući im dobru ponudu za predah od napornih putovanja.

6. DVIJE NOĆI ZA DVIJE OSOBE U KUĆICI NA DRVETU TREEHOUSE BOSNIA U PODNOŽJU TRESKAVICE

U podnožju prekrasne planine Treskavice nadomak Sarajeva nalazi se još jedna savršena kućica na drvetu. S drvene terase se pruža pogled na predjele okolnih planina i pejzaž od kojeg zastaje dah. A ukoliko boravite u njoj za vrijeme nekog drugog godišnjeg doba, zahvaljujući staklenim portalima imat će podjednako dobar doživljaj pejzaža. Kućica je po svemu posebna, a korak u nju neće vas samo vratiti u djetinjstvo, već će vas neki detalji vintage i stare bosanske tradicije vratiti u davno prošla vremena.

U kućici se može prespavati na dva king size kreveta, a posjeduje i malu kuhinju i toalet s tušem, kao i balkon s prekrasnim pogledom.

7. RAFTING NA NERETVI ZA DVIJE OSOBE S EKIPOM CENTRA DŽAJIĆA BUK

Rafting na Neretvi najbliskiji je susret sa njezinom svekolikom raskošnom ljepotom. Na putu dugom dvadesetak kilometara, spuštajući se kroz kanjon Neretve, od Glavatičeva do sela Džajići , vidjet ćete i doživjeti neponovljive prizore netaknutog sklada veličanstvene prirode. Plahi brzaci i vodopadi, smaragdno korito kanjona, gdje se plavetnilo neba naslanja na bjelinu pomno isklesanog stijenja dlijetom vremena, zasjenci i uvale, osunčane plaže i prikrajci, riba i ptica, zov i pjesma, bit će razlogom vašeg ushićenja i posvemašnje radosti u susretu s neviđenim i još nedoživljenim.

8. VOŽNJA KANU SAFARIJEM NA TREBIŽATU ZA DVIJE OSOBE S UDRUGOM “TAJNA PRIRODE”

Rijeku s devet imena, čiste i bistre vode, krivudavog toka i laganih brzaca najbolje ćete upoznati odlučite li se na kanu safari, interesantnu turističku atrakciju koju organizira čapljinska Udruga “Tajna prirode”.

Tokom izleta vidjet ćete mnogo riba i ptica različitih vrsta, kao i lijepe sedrene vodopade stopljene u savršeni sklad rijeke i netaknute prirode koja je okružuje.

Poželite li se tokom spusta okupati ili skakati sa lijana, domaćini će se potruditi pronaći najbolje mjesto i učiniti sve da vam ovaj izlet ostane najljepša uspomena ljeta.

9. KANJONING NA RAKITNICI ZA DVIJE OSOBE S AGENCIJOM VISIT KONJIC

Želite li isprobati nešto drugačije, jedinstveno i avanturističko i osjetiti izvrstan adrenalin? Tada biste se trebali pridružiti ekipi Visit Konjic na canyoning turneji!

Kanjoning predstavlja aktivnost ispunjenu adrenalinom koja se odvija u kanjonu rijeke Rakitnice, daleko od svih gužvi u Konjicu i okolici. Kanjoning je kombinacija aktivnosti poput plivanja, ronjenja, penjanja, hodanja i skakanja u vodu. Najbolje od najboljih, kanjon Rakitnice, drugi najdublji kanjon u Evropi, kanjoning podiže do krajnje razine. Rakitnica je fizički zahtjevan i tehnički kanjon s visokim adrenalinskim faktorom, pun novih iznenađenja u netaknutoj prirodi – definitivno osjećaj vrijedan iskustva.

10. VOŽNJA ŽIROKOPTEROM ZA JEDNU OSOBU

Voljeli biste doživjeti nezaboravno adrenalinsko iskustvo iznad oblaka ili bliskoj osobi želite pokloniti najbolji rođendanski poklon ikada? Onda je FUNFLY let žirokopterom idealan izbor za vas!

FUNFLY je privatni aero-transport i leti sa Sportskog aerodroma u Visokom, a osim panoramskog razgledavanja Sarajeva koje će vas, iz drugačije dimenzije u potpunosti oduševiti, u ponudi su i druge ture; kafa u Splitu, ručak na Bolu ili Mostaru, let za Međugorje… Zamislite da možete osjetit mir nebeskih visina i dodirnuti oblak, zvuči nestvarno zar ne? Posmatrati grad iz otvorene letjelice je poseban doživljaj!

Napomena: Aranžmani se mogu koristiti u dogovoru sa izdavaocima usluga do juna 2022!


– Za osvajanje aranžmana u prvih 100 dana (do 17. oktobra ) nije potrebno ispuniti sve izazove. Učesnici koji ispune više izazova imaju veću šansu da osvoje aranžman.

Ukoliko bude više učesnika sa ispunjenim jednakim brojem izazova u periodu od 100 dana, presuđujući će biti kvalitet fotografija ili videa. Odluku donosi redakcija Furaj.ba.