Audi BH i ove godine uz Red Bull Home Run

Protekle subote je na Jahorini održan osmi po redu najmasovniji spust skijaša i bordera: Red Bull Home Run. Neobična utrka u kojoj učesnici najprije moraju pretrčati 150 m do svojih skija i snowboarda a nakon toga se najbrže što mogu spustiti izazovnom stazom dugom 2,5 km do cilja.

 

Između brenda Audi i zimskih sportova već dugi niz godina postoji jaka veza kako na globalnom tako i na lokalnom nivou. Planine su naš #HomeOfQuattro. Red Bull Home Run utrka zahtijeva snagu, spremnost i brzinu a upravo takav je i brend kojeg zastupamo, upravo takav je AUDI. Ove subote su učesnici utrke ali i mnogobrojni posjetioci Jahorine mogli vidjeti i naš potpuno električni model Audi e-tron. Elektro budućnost nije više budućnost, svakim danom sve više postaje sadašnjost. Ona je ključ za održivu mobilnost u svijetu, a brend Audi je za svoj dugoročni cilj, do 2025.godine, postavio ponuditi 30 elektrificiranih vozila od čega čak 20 potpuno električnih vozila koja ne emitiraju nikakvu emisiju CO2. Električna mobilnost je centralni element održivijeg i klimatski povoljnijeg transportnog sistema. Model e-tron, naš prvi potpuno električni SUV, je istovremeno i sportski i siguran saputnik za novo doba a istovremeno je prikladan za svakodnevnicu. ” rekao je Miran Stambol, brend menadžer za marku Audi u kompaniji Porsche Bosna i Hercegovina.

„Iza nas je uzbudljiva Jahorinska utrka na kojoj smo ove godine imali i svoja tri učesnika. Audi BH i Porsche Sarajevo se već ubrzano spremaju za novi festival alpskog skijanja koji će se održati koncem ovog mjeseca na Bjelašnici. Poslovna skijaška utrka Audi Born2Ski održat će se 24.02.2022. s početkom ­­od 16h. Pozivamo sve ljubitelje brenda Audi, ali i sve ljubitelje skijanja da nam se pridruže. “ dodaje Stambol.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content