Avio kompanija Ryanair uvela nova pravila za ručni prtljag

Avio kompanija Ryanair je uvela nova pravila za prevoz ručnog prtljaga na svojim letovima. Svi putnici koji su kupili karte od 1. septembra za putovanja, od 1. novembra suočit će se sa novim pravilima.

Ryanair je jedna od najvećih evropskih low cost avio kompanija sa sjedištem u Dublinu.  Prvog novembra, nova, rigoroznija pravila stupaju na snagu i od tog dana neće više biti moguće da se unesu dva komada ručnog prtljaga besplatno – jedan manji i jedan veći kao do sada. Putnici koji budu za 6 eura kupili uslugu prioritetnog ukrcavanja (Priority boarding) moći će i dalje da unose dva komada ručnog prtljaga. Ostali će morati da plate za drugi, veći komad, dok će onaj manji, pod uslovom da može da se ugura ispod sjedišta ispred, moći da se unese besplatno.

Oni koji budu željeli da sa sobom u putničku kabinu unesu veći komad ručnog prtljaga, poput malih kofera sa točkićima, mogu to uraditi uz doplatu koja će biti najmanja ako se putnik za nju odluči prilikom kupovine karte online. Tada je ona osam eura po letu. Ako se za nju putnik odluči na aerodromu, platit će 10 eura. Međutim, ako se bez doplate uputi na gejt bit će mu naplaćeno 25 eura.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content