Bagrem glamping – Dobro došli na savršeni odmor

Bagrem glamping nudi spavanje se u šatorima, ali podignutim na drvetu, sa pravim krevetima, električnom energijom, tekućom vodom, kupatilom.  

Fotografije: Bagrem glamping

Osam šatora, osam savršenih pogleda na mirnu površinu jezera. Mirisne krošnje stoljetnih bagrema, miris vode u rano jutro, sunčeve zrake koje se na njoj lome. Protezanje i pospano žmirkanje. Udobna ležaljka na terasi i velika šolja vrele kafe…

Dobro jutro.

Bagrem glamping – Istinski komfor

Osam šatora, pravo malo naselje, sa komforom apartmana, nalaze se u mirnom mjestu nadomak Jablanice, tik uz Jablaničko jezero. Možda bismo, jer se šatori zbilja nalaze u krošnjama, trebali reći „iznad malog mjesta nadomak Jablanice“. 

U sklopu ovog šarmantnog kompleksa našlo se mjesto i za restoran – da se nešto lijepo pregrize, pravi pravcati vrt – za prošetati, bar – za osvježenje, privatnu plažu – za karamel ten nabaciti i sadržaje za vodene sportove – za uživanje. Imaju i besplatan WiFi i privatni parking. 

O čemu se tu zapravo radi?

I Sunshine i Sparkle 

Glamping, popularni koncept glamuroznog kampovanja, pruža jedinstveno iskustvo spajajući udobnost i bliskost s prirodom. Poseban doživljaj uživanja u glampingu je boravak u šatorima smještenim u krošnjama bagrema, sa pravim krevetima, električnom energijom, tekućom vodom, kupatilom.  

Ova jedinstvena vrsta smještaja privlači ljude koji žele izbjeći uobičajene turističke destinacije i iskusiti nešto drugačije. Atmosferu kada provodite večeri na privatnoj terasi, uz prigušeno noćno osvjetljenje, koje stvara čarobnu atmosferu i buđenje uz pjev ptica ne može pružiti niti jedan hotel.

Sunshine šatori imaju dvije spavaće sobe, kupatilo, kuhinju, dnevni boravak i terasu na kojoj se udobno može smjestiti pet osoba. Pravi raj i vrhunska udobnost za porodicu ili veće društvo u kojem svako ima kutak za sebe i vlastiti krevet. Ozbiljna 43 kvadrata garancija su udobnosti. Njegova prednost je pomična prednja stijena čijim uklanjanjem iz jednog poteza unutrašnji dnevni boravak uvećavate za površinu terase.

Sparkle šatori napravljeni su za dvije osobe i izdvajaju se po tome što su smješteni između stabala bagrema, po čemu je i kompleks dobio ime. Dvanaest i pol kvadrata sparkle glamping šatora zasebni su svemir za prave avanture i parove koji traže uzbudljiva putovanja, ali i ozbiljnu dozu komfora. U blizini privatne terase sa ležaljkama za brojanje zvijezda u sitne sate je kupatilo sa peškirima, gelovima za tuširanje i šamponima. Hedonizam. 

Patke, žabe i ptice 

Comet šator 2+1 jedinica je za dvije osobe + dodatni krevet. Ima više prostora i vlastitu kupaonicu. Ovi se šatori sastoje od spavaće sobe opremljene bračnim krevetom i krevetom na sprat u istom prostoru, dnevnog boravka te potpuno opremljenom mini kuhinjom. Imaju kupaonicu s kadom i pogled na jezero iz svakog dijela šatora. 

Doručak možete spremati sami, a i ne morate. U kampu se
poslužuje à la carte doručak. Ovo je onaj dio glamoura iz riječi glamping.

Ovo je mjesto za uživanje, slušanje pataka, žaba i šuštanja lišća, fotografisanje ptica, pljuskanja vesla po površini vode, mokre noge i pijesak u kosi, naručivanje hrane ili spremanje roštilja. 

Otiđite na planinarenje na Čvrsnicu ili Prenj, zatražite da vam se organizuje rafting ili kanjoning na rijeci Bijela i Rakitnici. Sve može. To je glamping. Bagrem glamping. 

Restoran-Glamping BAGREM
Donje Paprasko bb, 88420 Jablanica
glampingbagrem@gmail.com
tel. +387 62 505 328

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content