Močvara Bardača

Bardača, močvarno područje koje u svom okviru  obuhvata  11 jezera i nalazi se između desne obale rijeke Save i lijeve obale rijeke Vrbas u blizini grada Srbac.

Foto: Milena Erceg – Fotobaza.ba

Pored specifičnosti koje fascirniraju istinske ekologe jer je riječ o rezervatu veličine 670 hektara  sa preko 100 vrsta ptica, ovaj prirodni ambijent nudi i sportsko-rekreativni turizam,  ribolov, fotosafari, gastro ponudu, staze za šetnje, škole u prirodi, đačke ekskurzije, razne manifestacije, vikend i kamp naselja, naučno-istraživački centar i  likovno-ekološku koloniju.

Naime, nekih 20 godina ovdje djeluje “Likovno-ekološka kolonija Bardača-Srbac“ i u prekrasnom ambijentu okuplja slikare, vajare i druge umjetnike sa prostora Balkana. Bogatstvo kolonije je preko 300 umjetnina različitih umjetničkih tehnika, inspirisanih ljepotom upravo ovog područja.

U neposrednoj blizini motela Bardača nalazi se bazen i prostor za kampovanje na površini od 3000 m², pa posjetioci imaju mogućnost iznajmljivanja šatora kako za jednodnevni odmor tako i za višednevni boravak.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content