Uživajte!
Biskvit:
3 žlice kakaa
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
1/2 praška za pecivo
Kalup namastite ili ga obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180°C.
Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i ostavite ga sa strane. Žutanjcima dodajte šećer pa ih umutite da dobijete pjenastu smjesu. Zatim smjesi žutanjaka i šećera najprije dodajte kakao, mlijeko i ulje pa izmiksajte.
Potom dodajte i brašno te prašak za pecivo pa lagano mikserom umutite u jednoličnu smjesu. Na kraju u tu smjesu lagano umutite i snijeg od bjelanjaka.
Smjesu za biskvit ulijte u pripremljeni kalup i ravnomjerno rasporedite pa stavite u pećnicu na 10-tak minuta. Provjerite čačkalicom da li je biskvit pečeni. Gotov biskvit izvadite iz pećnice pa ga preokrenite iz kalupa na rešetku ili papir za pečenje, očistite kalup i vratite biskvit natrag.
U lončić ulijte mlijeko (oko 1 dcl) pa ga stavite na vatru i zagrijte.
Još vrući biskvit (tek izvađen iz pećnice) prelijte toplim mlijekom i ostavite da se mlijeko upije dok pripremate kremu.
Krema:
500 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade za kuhanje
Slatko vrhnje ulijte u zdjelu pa dodajte čokoladu za kuhanje.
Sve skupa stavite na vatru da se grije pa miješajte sve dok se čokolada ne otopi u slatkom vrhnju ali pripazite da vam slatko vrhnje ne zakipi.
Kad ste otopili čokoladu, prelijte kremu ravnomjerno po biskvitu i stavite na hlađenje.