Besplatan ulaz na koncert velikog italijanskog pijaniste u Sarajevu

Premijerno u Bosni i Hercegovini koncert će održati jedan od najznačajnijih talijanskih jazz pijanista Livio Minafra, koji je tokom bogate karijere održao gotovo 800 koncerata u 27 zemalja svijeta. 

Foto: Pixabay

Koncert će biti realizovan u Bošnjačkom institutu u Sarajevu, u četvrtak 14. septembra u 20 sati.

Livio Minafra dobitnik je značajne talijanske nagrade “Top Jazz” 2005., 2008. i 2011., Livio Minafra prvenstveno nastupa solo, a kao pijanist, skladatelj, aranžer i harmonikaš sarađivao je s grupama kao što su MinAfric Orchestra, Kocani Orkestar, Canto Generale, Radioderviš, Divanhana.

Vlasnik je četiri muzičke diplome: Klasični klavir, Orkestracija za bandu i jazz na Konzervatoriju u Bariju i Glazbena kompozicija na Konzervatoriju u Materi. Do danas je izdao četiri klavirska solo albuma.

U pratnji slavnog pijaniste nastupit će Mimma di Vittorio, balerina koja će prvi put na daskama gradskog kulturnog centra izvesti butoh – japanski ples tame koji nam, kroz pokrete, emociju i dramsku napetost, donosi potpuno novi uvid u ovu savremenu plesnu formu.

Mimma Di Vittorio, po zvanju doktorica sportskih nauka, od malih nogu je učila klasični, moderni i tip step ples, a nakon toga nastavila sa studijem suvremenog plesa i kazališnog plesa, butoha, kontaktne improvizacije i autentičnog pokreta.

Osnovala je Udrugu za širenje novog plesa Butoh te postala njezina kreatorica i umjetnička kustosica. Već nekoliko godina organizira međunarodne New Butoh Dance radionice koje vodi japanska plesačica Sayoko Onishi.

Mimma Di Vittorio članica je Međunarodnog plesnog vijeća, službene i svjetske organizacije svih oblika plesa. Koncert talijanskih umjetnika u Sarajevu realizovat će produkcija ArtWork, te će ulaz na koncert za sve posjetitelje biti slobodan.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content