Besplatni koncerti u Jajcu – od katakombi do platoa ispod Vodopada

Projekat „Doživi ljeto u Jajcu 2022“ polahko niže sadržaje. Sa sigurnošću možemo reći da je kraljevski grad Jajce ove godine centar kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Foto: Visit Jajce

Iz Jajca najavljuju novi sadržaj: Prvo izdanje MoonJune festivala koji će okupiti brojna svjetska imena jazz muzike. Na festivalu će nastupiti muzičari iz SAD-a, Njemačke, Italije i Indonezije i koncerti će se održavati na atraktivnim lokacijama u gradu, od platoa Katakombi do Vodopada Plive.

„Živio sam u preko 90 država i konačno imam priliku da svijet dovedem u svoje rodno Jajce“, istakao je Leonard Pavković, inicijator MoonJune Music Festivala, koji organizuje sa svojim sugrađaninom Borislavom Kresojevićem.

„U muzičku scenu svog rodnog grada involviran preko 50 godina, i do sada se u ovom gradu nije desio spektakl kakav će biti MoonJune Festival“, rekao je Kresojević.

„MoonJune je festival improvizovane muzike, koja dosta ovisi o samom ambijentu u kojem nastaje. Bit će zaista impresivno kreirati muziku na tako impozantnom mjestu pored vodopada“, naveo je Markus Reuter, interdisciplinarni muzičar koji nastupa na MoonJune festivalu

Festival je podržala Općina Jajce, partner je JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, a zvanično se otvara 24.6.2022. godine, petak, koncertom podno Vodopada s početkom u 20 sati, nastavlja se koncertima u centru grada i na platou Katakombi u subotu, 25.6.2022. godine i nedjelju 26.6.2022. godine.

Ulaz na sve sadržaje Festivala je BESPLATAN!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content