Bh. brend Ella bogatiji za novi šampon sa arganovim uljem

  Bh. brend Ella bogatiji za novi šampon sa arganovim uljem

  Proizvodni asortimani jedne od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija za proizvodnju sredstava za održavanje higijene, ali i sredstava za ličnu higijenu, iz dana u dan postaju bogatiji.

  Praćenjem trendova kompanija EZ d.o.o. je početkom 2019. godine na tržište lansirala novi šampon Ella sa dodatkom argana koji je veoma tražen kada je u pitanju potreba potrošača u svijetu.

  Argan je u posljednje vrijeme postao jako popularan, a riječ je o plodu drveta argana (lat. Argania spinosa) koje raste u jugozapadnom Maroku i koje stanovnici ovog područja nazivaju drvom života. Ulje koje se dobija cijeđenjem argana sadrži zasićene i nezasićene masne kiseline, vitamin E, minerale i karotenoide. Kada je kosa u pitanju argan pomaže da se kosa lakše raščešljava i daje joj poseban sjaj, te smanjuje ispucale vrhove. Kosa će biti zaštićena od vjetra, sunca, loših materija koje su tokom zime aktivne u smogu, te joj dati i zaštitu kada je u pitanju sušenje kose različitim uređajima. Također šampon sa arganovim uljem produžava trajnost boje na farbanoj kosi, poručuju tehnolozi iz ove kompanije.

  “Kada su noviteti u kompaniji EZ u pitanju, pogotovo u odjelu koji je namijenjen ličnoj njezi, naši teholozi se trude da prate svjetske trendove i u skladu sa istim, razvijaju nove proizvode. Baš kao što smo nedavno predstavili prvi bh. šampon sa češnjakom, sada na tržište lansiramo Ella šampn sa arganovim uljem, a sve u cilju kako bismo našim potrošačima ponudili najkvalitetniji proizvod koji će pomoći da njihova kosa bude posve očuvana i zdrava”, izjavila je Lejla Šuman, Marketing & Product manager u kompaniji EZ d.o.o..

  Nakon što je postala ponosni ambasador Ella šampona Dejana Rosuljaš, TV voditeljica, ovim putem je izjavila: “Svi mi znamo koliko je arganovo ulje ljekovito i koliku zaštitu daje vlasištu, tako da sam ja za svoju kosu pronašla savršenu protekciju. Ella šampon sa arganom hrani kosu i daje joj sjaj, njeguje ispucale vrhove, čuva boju moje kose, štiti kosu od vjetra, fena, hladnoće, te spriječava nastajanje peruti“.

  Bitno za istaći je da kompanija EZ posjeduje i vlastite proizvodne pogone za proizvodnju plastične ambalaže, tako da Ella kao i drugi proizvodi ove kompanije od razvoja, sirovine, ambalaže, kao i sam proizvod, apsolutno nose etiketu 100% proizvedeno u BiH.

  Ella šampon sa dodatkom arganovog ulja dostupan je u maloprodajnim marketima širom BiH u pakovanju od 250 ml i 1000 ml.