Bh. fotografkinja Maja Topčagić oduševila svjetske medije

Bh. fotografkinja Maja Topčagić dospjela je na stranice poznatih svjetskih medija zahvaljujući svojoj seriji forografija nazvanoj “Frackled”maja_topcagic1

U okviru projekta “Frackled”, koji je započeo prije dvije godine, Maja (25) je fotografisala crvenokose djevojke sa izraženim pjegicama. Na većini fotografija nalazi se prekrasna Asima Sefić, djevojka sa crvenom kosom i plavim očima, koja je postala Majina najveća inspiracija. Posebno je oduševljava činjenica da na svijetu postoji samo 2 posto ljudi sa takvom kombinacijom kose i očiju.

maja_topcagic_photo

– Crvenokose žene su jedinstvene, imaju posebnu vezu s publikom. Recesivni gen koji stoji iza crvene kose zapravo je genetska mutacija, ali meni je to najljepša mutacija na svijetu – rekla je Maja za Huffington Post.

Crvenokose žene imaju jedinstvenu ljepotu u kojoj ova samouka fotografkinja pronalazi inspiraciju.

maja_t_photo

– Pjegice su smatrane nepoželjnim i ne baš lijepim, ali danas su posebno zanimljive u svijetu fotografije – rekla je Maja koja modele pronalazi u rodnom Bihaću ili Sarajevu gdje trenutno živi.

Kada je riječ o novim projektima, Maja za Huffington Post nije otkrila mnogo. Rekla da je planove za budućnost mora držati u tajnosti, ali je najavila izalazak knjige “Frackled”.

maja_topcagic2

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content