Bh. mediji u posjeti Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u cilju promocije turističke ponude za predstojeću ljetnju sezonu, organizovala je studijsku posjetu predstavnika medija iz Bosne i Hercegovine koji su u periodu od 17 do 20. maja boravili u Crnoj Gori. Predstavnici bosansko-hercegovačkih medija upoznali su se sa turističkom ponudom Budve, Bara, Ulcinja, Tivta, Kotora, Herceg Novog i Cetinja.

Obala Crne Gore duga je skoro 300 kilometara, ljeti predstavlja središte zabave, kulturnih, muzičkih i filmskih događaja, kao i međunarodnih takmičenja. Obala koja se sastoji od preko100 plaža proteže se na uvijek dinamičnu Budvu, grad lavirinta – Kotor, grad umjetnika – Herceg Novi, grad osamljenih uvala i prekrasnih magnolija – Tivat, grad prostranih pješčanih prostranstava – Ulcinj a kapiju Crne Gore u svijet – grad Bar.

BUDVA

Priroda je darovala budvansku rivijeru nesvakidašnjom ljepotom, najljepše plaže Crne Gore, pjeskovite, šljunkovite, nalaze se upravo ovdje.

Na 25 kilometara dugoj rivijeri, u privatnom smještaju, nalazi se oko 32.000 ležajeva u sobama, apartmanima, kućama i vilama za izdavanje. Potez od plaže Jaz do plaže Buljarica podrazumijeva i preko 130 hotela, od kojih je više od polovine hotela visoke kategorije, sa 4 i 5 zvjezdica. Izdavaoci privatnog smještaja i hotelijeri su svoje poslovanje prilagodili novonastaloj situaciji i sada, poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke, nude nikad pristupačnije aranžmane, uz dodatne povoljnosti, fleksibilne rezervacije i pogodnosti za boravak djece, pa tako u budvanskim hotelima sa 3* smještaj se može naći već od 25€, uz uslugu polupansiona, u hotelima sa 4* smještaj se može naći od 32€, dok se u hotelima sa 5* može naći smještaj čak i od 60€ po osobi. U zavisnosti od kategorije privatnog smještaja, cijene se kreću od 10€, pa na više.

KOTOR

Stari pomorski i kulturni centar vjekovima je bio raskrsnica trgovačkih puteva i pod jakim utjecajem Mletačke Republike. Istrajao je u očuvanju svog originalnog srednjovjekovnog izgleda s brojnim vrijednim spomenicima srednjovjekovne arhitekture, što je doprinijelo da postane dio UNESCO-ovog svjetskog prirodnog i kulturnog naslijeđa.

U Perastu je šljunkovita plaža, duga 1.000 m, a posebnom je čini okolina – skladan spoj obale i mora sa pontama i kamenim primorskim kućama, okruženim bujnim mediteranskim rastinjem. I uz ovu, kao i obližnje plaže, more je izuzetno čisto, za šta su dokaz morska polja za uzgoj jestivih školjki.

HERCEG NOVI

Ovaj grad cvijeća sa svim prozorima okrenutim ka suncu i moru uživa reputaciju jednog od najtoplijih gradova Jadrana. U samom gradu i njegovoj neposrednoj blizini nalazi se mnoštvo objekata od historijskog, kulturnog i vjerskog značaja. Kako su njegovi pomorci uspjeli donijeti sa svojih dalekih putovanja više od 250 vrsta egzotičnog bilja, Herceg Novi zovu još i Grad vječnog zelenila.

TIVAT

Uprkos razvoju visokoelitnog turizma, luksuznih Porto Montenegro i Luštica Bay, Tivat je ostao grad gdje se još uvijek možete sakriti od gradske buke i naći mir u okolnim mjestima, u nekoj od skrivenih plažnih uvala.

Turistička organizacija Tivta realizirat će i ove godine kampanju ‘Vaš odmor je u Tivtu’, koja domaćim i gostima iz regije omogućava boravak u privatnom smještaju po znatno povoljnijim cijenama od 20 do 25 eura po noćenju. Kampanja po ovim cijenama važit će do 15. jula, nakon čega će biti nastavljena pod izmijenjenim uvjetima.

ULCINJ

Ulcinjska rivijera ima obalu dugu 33 kilometra sa sitnim pijeskom sivo-bijele boje na kojoj nema ni najmanjeg traga zemlje, blata ili organskog materijala, a poznata je po svojim ljekovitim svojstvima. Najpoznatije mjesto je Velika plaža dugačka skoro 13 kilometara i široka otprilike 100 metara, gdje je i obala i morsko dno prekriven sitnim pijeskom. Ovdje možete doživjeti nezaboravne zalaske sunca, kojima mnogi glumci, pisci i muzičari nisu mogli odoljeti.

BAR

Bar je jedan od najsunčanijih gradova Jadrana, s blagom klimom, čistim vazduhom i vodom. Smješten na dvije čarobne obale, pruža jedinstvenu priliku da izlazak Sunca dočekate na obali najvećeg jezera na Balkanu – Skadarskog, a da zlatni zalazak ispratite na morskoj obali.

Ljepota barskog područja, njegovih obala, pješčanih plaža, mediteranskog bilja, kulturnih dobara, kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija, povod su da se ovaj crnogorski grad posjeti, a potom i razlozi zbog kojih mu se svi iznova vraćaju tokom cijele godine.

LIPSKA PEĆINA

Lipska pećina, kao jedina valorizovana pećina u Crnoj Gori, sa prekrasnim sistemom od 2,5km prolaza, dvorana i galerija, danas predstavlja jednu od najznačajnijih turističkih atrakcija u Crne Gore a doživljaj koji nudi je neponovljiv. Njena ljepota je poznata od davnina, posebnu pažnju su joj poklanjali Petar II Petrović Njegoš i kralj Nikola I, velike ličnosti crnogorske istorije. Svi posjetioci Lipske pećine na ture polaze turističkim vozićem u pratnji obučenih vodiča. Pećina se nalazi na 33km od Budve, 35km od Podgorice i samo 5km od Cetinja pored poznatog vidikovca Belveder. Uređene staze i osvjetljenje čine pećinu u potpunosti sigurnom i modernom. Temperatura u pećini je između 8-12 stepeni.

 

Gosti iz Bosne i Hercegovine rado dolaze u Crnu Goru prvenstveno zbog lijepe obale ali je sve više i onih koje privlači opuštanje u prirodi, nacionalni parkovi, etno sela i domaća hrana. Gastronomska ponuda Crnu Goru čini posebno uzbudljivom jer gosti mogu uživati u širokom asortimanu autentičnih crnogorskih proizvoda koji su prepoznati po visokom kvalitetu i tradiciji.

Građanima BiH ne treba PCR test

Građanima BiH ne treba PCR test na COVID-19 za ulazak u Crnu Goru. Također, o trošku države obezbijeđeno je bolničko liječenje svih turista koji se za vrijeme boravka u Crnoj Gori eventualno razbole od COVID-19 i zahtijevaju hospitalizaciju.

 

Vakcinisani turistički radnici nosit će bedževe

Svi turistički radnici u Crnoj Gori koji su vakcinisani imat će bedž kojim će turiste obavještavati da su bezbjedni. Na bedževima će pisati ‘Vakcinisao sam se. A ti?’

 

Zato što jedan članak nije dovoljan…

30 PLAVIH ZASTAVICA VIJORI SE U CRNOJ GORI

ŠARMANTNE PLAŽE CRNE GORE

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content