Bh pahuljica Ilma Kazazić otputovala na Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za osobe s inavliditetom

Zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama Toyota BiH i ZOI 84,  naša jedina predstavnica u paraskijanju, paraolimpijka Ilma Kazazić, otputovala je na Svjetsko prvenstvo, koje će  se od 18-25 januara za tehničke discipline  održati u Kranjskoj Gori, Slovenija  i  26. 1.- 2.2. februara za brze discipline Sella Nevea Italia.

Za odlazak na ovaj drugi po veličini sportski događaj, Paraolimpijski komitet BiH, nije mogao obezbjediti kompletan iznos sredstava, što je dovelo u pitanje nastup  naše reprezentacije na ovom prestižnom takmičenju.

Bosna i Hercegovina je zahvaljujući radu i uspjesima naše predstavnice u zadnjih nekoliko godina, postala standard među 10 zemalja svijeta, kada su ova  takmičenja u pitanju i bila bi prava šteta da BH tim nije otputovao na ovaj veliki sportski događaj.

Skijaški klub osoba s invaliditetom ILMER, čija je Ilma članica, zahvaljuje se svim sponzorima i Paraolimpijskom komitetu BiH, a posebno direktorima kompanije Toyota BiH i ZOI 84, koji su obezbjedili nedostajuća sredstva i siguran i udoban prevoz naše reprezentacije na krajnje odredište.

Nastupe naše takmičarke očekujemo  22. i 24.  januara i na kraju ostaje nam da joj poželimo sreću i dobar uspijeh.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content