Bh pahuljica Ilma Kazazić otputovala na Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za...

  Bh pahuljica Ilma Kazazić otputovala na Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za osobe s inavliditetom

  Zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama Toyota BiH i ZOI 84,  naša jedina predstavnica u paraskijanju, paraolimpijka Ilma Kazazić, otputovala je na Svjetsko prvenstvo, koje će  se od 18-25 januara za tehničke discipline  održati u Kranjskoj Gori, Slovenija  i  26. 1.- 2.2. februara za brze discipline Sella Nevea Italia.

  Za odlazak na ovaj drugi po veličini sportski događaj, Paraolimpijski komitet BiH, nije mogao obezbjediti kompletan iznos sredstava, što je dovelo u pitanje nastup  naše reprezentacije na ovom prestižnom takmičenju.

  Bosna i Hercegovina je zahvaljujući radu i uspjesima naše predstavnice u zadnjih nekoliko godina, postala standard među 10 zemalja svijeta, kada su ova  takmičenja u pitanju i bila bi prava šteta da BH tim nije otputovao na ovaj veliki sportski događaj.

  Skijaški klub osoba s invaliditetom ILMER, čija je Ilma članica, zahvaljuje se svim sponzorima i Paraolimpijskom komitetu BiH, a posebno direktorima kompanije Toyota BiH i ZOI 84, koji su obezbjedili nedostajuća sredstva i siguran i udoban prevoz naše reprezentacije na krajnje odredište.

  Nastupe naše takmičarke očekujemo  22. i 24.  januara i na kraju ostaje nam da joj poželimo sreću i dobar uspijeh.