Studenti iz Mostara izrađuju zaštitne vizire za medicinsko osoblje

  Studenti iz Mostara izrađuju zaštitne vizire za medicinsko osoblje

  Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru (SUM) i studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike SUM-a pokrenuli su akciju izrade zaštitnih vizira za medicinsko osoblje te su u potrazi za ljudima dobre volje koji bi im, nezavisno o lokaciji, pomogli pri izradi zaštitnih vizira za obližnje bolnice. 

  Potrebni su im 3D printeri dimenzija cca minimalno 200×200×200 (treća dimenzija može varirati) i materijal filament kojim bi izrađivali okvire vizira na koje se postavlja plastična savitljiva folija za zaštitu samog lica, saopćeno je u srijedu iz Studentskog zbora SUM-a.

  “Ukoliko poznajete pojedince ili firme koje bi nam pomogle u inicijativi, molimo vas da podijelite informaciju, kako bi što prije obezbijedili one koji svoje zdravlje riskiraju zbog našeg”, poručuju studenti.

  Studenti rade na nabavi elastičnih traka širine cca 2 cm te samih folija koje su sastavni dio vizira te im je i tu svaka pomoć dobro došla.

  Za sada, na području Mostara i okolice, imaju nekoliko pojedinaca koji su već počeli sa izradom.

  Ukoliko poznajete nekoga ili ste sami spremni pridružiti im se, možete se javiti na studentski.zbor@sum.ba ili putem stranica na društvenim mrežama Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, navodi se u saopćenju

  FENA